Hydro varsler nedstenging av nok et raffineri i Brasil

Varslet nedstenging av ett raffineri. Så kom ringvirkningene.

PAKKER SAKENE: Norsk Hydros nedstenging av aluminiumraffineri i Brasil kan gi stor økonomiske konsekvenser. REUTERS/Ricardo Moraes/File Photo
PAKKER SAKENE: Norsk Hydros nedstenging av aluminiumraffineri i Brasil kan gi stor økonomiske konsekvenser. REUTERS/Ricardo Moraes/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hydros aluminaraffineri Alunorte i Brasil annonserte i dag at raffineriet klargjør for full nedstenging av produksjonen. I kveld kommer det fram at det norske selskapet stenger nok et anlegg i Brasil. Årsaken skal være manglende forsyninger etter Alunorte-nedstengingen, skriver E24.

Ifølge nettstedet har verket ikke har noen alternativer til å få alumina fra Alunorte. Dermed må begge anleggene stenges.

Ekstremvær ga utslipp

I begynnelsen av mars påla brasilianske myndigheter Hydro å halvere produksjonen ved verdens største aluminaraffineri Alunorte. Det skjedde etter at selskapet ble beskyldt for utslipp som forurenset drikkevannet for hundrevis av familier i delstaten Pará i forbindelse med et kraftig regnskyll i februar.

16. og 17. februar ble Barcarena, inkludert aluminaraffineriet Alunorte, rammet av ekstrem nedbør som fortsatte de følgende dagene. Det falt mer enn 200 millimeter nedbør i området i løpet av tolv timer, hvorpå Hydros anlegg skal ha stått bak skadelige lekkasjer.

Etter de første meldingene om skadelige utslipp har Hydro jobbet hardt med å etablere et annet syn på saken. I dagens børsmelding hevdet selskapet at det ble gjennomført både interne og eksterne undersøkelser som bekreftet at det ikke har vært utslipp fra deponiene for bauksittrester eller skadelige utslipp etter det kraftige regnet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer