«Hydroil» vil rasere oljemiljøet

En fusjon mellom Norsk Hydro og Statoil kan rasere flere tusen norske arbeidsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO(Dagbladet): Den kan også gi dramatiske følger for de oljerelaterte virksomhetene langs kysten. Det mener professor Jan Erik Karlsen ved Høgskolen i Stavanger og de ansatte i oljeindustrien.

Fusjonssamtalene mellom de to toppsjefene Eivind Reiten i Norsk Hydro og Inge K. Hansen i Statoil, har så langt stilnet. Men de færreste tror at siste ord er sagt.

- Det er vanskelig å tallfeste en reduksjon i antall ansatte som følge av en fusjon. Vi ser for oss en reduksjon på 500- 1000 ansatte. Minst like viktig er det at en fusjon vil kunne føre til en betydelig kompetanseforringing av oljemiljøene i Bergen og Stavanger, sier professoren.

De ansatte i oljeindustrien frykter et dramatisk jobbras:

- Jeg ser for meg en massakre av arbeidsplasser. Tusener vil bli satt på dør, og vi vil oppleve en rasering av oljemiljøet langs kysten, sier forbundsleder Leif Sande i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF).

Store besparelser

Dagbladet er kjent med at tidligere konsernsjef Olav Fjell for to år siden skal ha antydet i interne Statoil-møter at en fusjon kunne redusere bemanningen med om lag 2000 personer. Analytikere snakket om en kostnadsbesparelse på rundt tre milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.