Hydros verdier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Dag Terje Andersens håndtering av opsjonssaken får stryk av folk flest. Bare 11 prosent er fornøyd med Andersens håndtering, ifølge en meningsmåling Synnovate MMI har utført for Dagbladet. Det er en rimelig knusende dom, all den tid opinionens vrede og hovedparten av medietrykket har vært rettet mot Hydro-toppene Jan Reinås og Eivind Reiten. I utgangspunktet burde det ha vært en vinnersak for regjeringspartiene.

Ved å ta et oppgjør med det folk oppfatter som en grådighetskultur i toppen av næringslivet, ville de rødgrønne ha markert et politisk skille i forhold til de borgerlige. I stedet rotet næringsministeren og regjeringen det til allerede før saken sprakk i mediene. Som Hydro-toppene selv gang på gang påpekte; det var knapt noen hemmelighet at selskapet opererte med et opsjonsprogram for ledelsen. Selskapets største eier ønsket selv å avvikle programmet, og regjeringen burde derfor ha vært oppmerksom på at utbetalingene kunne bli enorme og reaksjonene sterke.

Når det er sagt er det trist å lese kommentarer fra næringslivsfolk, som avslører at de ikke har noe begrep om Statoil og Hydros særstilling i Norge og heller ikke om politikk. Flere gjør et retorisk poeng av at folk reagerer på Reitens usle millioner, men ikke Petter Stordalens og andres milliarder. Opsjonssaken handlet ikke bare om beløpets størrelse, men vel så mye om hvilke verdier våre fremste industriselskaper skal styres etter. En hotellgruppe er tross alt mindre viktig for landets utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer