- Hyggelig å få barna hjem

Kong Harald og dronning Sonja synes det er hyggelig å få barna hjem til jul. I kveld samles familien til tradisjonell julefeiring på Kongsseteren ved inngangen til Nordmarka i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er hyggelig å komme hjem, svarte prinsesse Märtha Louise på spørsmål fra pressen da kongefamilien kom ut fra Akershus slott i går ettermiddag.

- I hvert fall er det hyggelig å få dem hjem til jul, ladronning Sonja til.

Kongefamilien besøkte i går ettermiddag krypten i Akershus slottskirke - der dronning Maud, kong Haakon, kronprinsesse Märtha og kong Olav er gravlagt.

Ferner-familien

Til stede var også Ferner-familien, og kongens danske fetter, grev Flemming af Rosenborg og hans kone, grevinne Ruth.

Det blir en tradisjonell julefeiring på Kongsseteren for kongefamilien. I formiddag besøker dronning Sonja uteliggere og hjemløse hos Frelsesarmeen.

I kveld feirer kongeparet jula sammen med barna og grev Flemming og grevinne Ruth af Rosenborg. I morgen skal hele familien til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell.

Vanligvis pleier kongens onkel, prins Carl Bernadotte og hans kone, prinsesse Kristine Bernadotte å feire jul med kongefamilien. Det skulle de ha gjort i år også, men prinsesse Kristine Bernadotte er blitt syk, så de har meldt avbud.

I romjula drar kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise til fjells, mens kongen og dronningen skal feire nytt år på Maihaugen i Lillehammer.

Til utlandet

Kronprins Haakon kom hjem fredag, og fikk med seg statsråd på Slottet. Han deltok også ved kongens tradisjonelle lunsj for regjeringen. Dette var hans første møte med regjeringen Bondevik. Prinsesse Märtha Louise kom til Norge på lørdag.

Kabinettssekretær Magne Hagen ved Slottet opplyser til Dagbladet at kronprinsen reiser tilbake til USA og studier ved Berkely-universitetet i California i begynnelsen av januar.

Siden kongeparet skal på statsbesøk til president Nelson Mandela i slutten av februar, vil kronprins Haakon representere kongefamilien under vinter-OL i Nagano.

Prinsesse Märtha Louise er nå ferdig utdannet fysioterapeut, og har fått sin godkjenning av Fylkeslegen i Oslo. Hun vil inntil videre fortsette med ridningen, og bo i Nederland for trening og konkurranseridning under ledelse av Henk Nooren.

Til Florida

Prinsessen skal seinere i vinter til Florida i USA der hun skal delta i the Winter Equestrian Festival.

GLEDER SEG: Kongefamilien gleder seg til å være sammen i jula. I går ettermiddag besøkte kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise, dronning Sonja og kong Harald den kongelige krypten på Akershus slott i Oslo.