<strong> VENTER PÅ AVKLARING:</strong> Høyres parlamentariske leder Trond Helleland ser gjerne av både Venstre og KrF kommer inn i regjering. Men han  avventer avklaring fra Frp og slår fast at bare Erna Solberg kan stille kabinettspørsmål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VENTER PÅ AVKLARING: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland ser gjerne av både Venstre og KrF kommer inn i regjering. Men han avventer avklaring fra Frp og slår fast at bare Erna Solberg kan stille kabinettspørsmål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Hyggelig hvis Trine kommer i regjering

Men bare Erna som stiller kabinettspørsål, sier Trond Helleland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandbergs utspill om mulig kabinettspørsmål og om å gå ut av regjeringen dersom de ikke kan leve med flyktningeløsningen Stortinget vedtar, og Trine Skei Grandes svar om å steppe inn isteden, skapte sirkus før det siste forhandlingsmøtet i dag.

Skissen som ligger på bordet nå, innebærer etter det Dagbladet erfarer, at Norge skal ta imot 8000 syriske flyktninger over tre år.

Dundrende uinteressant - Hva Per Sandberg sier, er dundrende uinteressant. Vi er opptatt av mennesker i nød som skal hjelpes til Norge i mye større omfang enn i dag og i nærområdene.

Hva Per Sandberg måtte mene om det, er veldig uinteressant. Partiet hans er jo ikke med i forhandlingene. Og for øverig har partiet hans oppført seg ryddig i forhandlingene, sier parlamentarisk leder i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, til Dagbladet.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland vil ikke kommentere Per Sandbergs utspill.

- Jeg regner med at Frp kommer til å gjøre det i løpet av dagen. Når det gjelder kabinettspørsmål, er det bare en person som kan stille det, og det er statsministeren.sier Helleland.

- Velkommen inn, Trine At Venstre vil inn i regjering, ser han imidlertid positivt på.

- Det siste er veldig hyggelig. Vi har jo hele tiden sagt at vi ønsker et bredest mulig regjeringsgrunnlag. Det er jo en åpning i samarbeidserklæringen for at både Venstre og KrF kan gå inn i regjeringen, sier Helleland.

KrFs leder Knut Arild Hareide sier Frp må bestemme seg om de vil sitte i reggierng eller ikke.

- Så skal jeg ta stilling til spørsmål om vi skal gå inn eller ikke. Vi har et konstruktivt og godt samarbeid med regjeringen, men vi  har konkludert med at avstanden mellom de fire partiene var for stort. Men vi gikk jo til valg på en Høyre-, Venstre- og Krf-regjering, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer