Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyggelig og hissig

Navn: Ola B. Johannessen Alder: 59 Yrke: Teatersjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var et skjønt barn og hadde en fin barnevogn. Vi syntes det var veldig stas å få trille ham, forteller en trondheimskvinne til Dagboka. Hun vokste opp i Nyveien (nåværende Osloveien) i bydelen Ila, der den vordende teatersjefen tilbrakte sine første leveår i nabohuset, nummer 18. Fortsatt husker hun den snille guttungen som sjarmerte jentene, allerede i fødselsåret 1939.

I 1999 er han en mer omstridt sjarmør. Ikke alle er like begeistret, og det gjelder både kvinner og menn. Skuespillerne ved Trøndelag Teater er sure; de får ikke engang birollene og misliker sjefens satsing på kostbare musikaler. Av styreleder Marvin Wiseth får han høre at han farer med tøv. Foran lørdagens premiere på rockeoperaen «Rent» er han både trist og skuffet, etter at den faste skuespillerstaben har vendt ham ryggen. Først om halvannet år skal han forlate sjefsstolen. Det kan bli en vanskelig tid, men slikt er Ola B. Johannessen vant til.

Begeistringen var stor da han ble hentet hjem til den 1000 år gamle hjembyen i jubileumsåret 1997. En stolt Ola B. fikk mye kulturpenger mellom hendene og ansvaret for et flunkende nytt teaterhus, med hele fem scener. «West Side Story» og «Bør Børson jr.» ble publikumssuksesser uten sidestykke i teaterets historie. Men budsjettene sprakk, og så kom den kunstneriske nedturen: «Spelemann på taket», med en utilpass - noen skrev indisponert - teatersjef i den krevende hovedrollen, kan betegnes som en middels fiasko.

- En hyggelig fyr, sier noen som kjenner mannen, skuespillere også. Andre sier at han også er hissig og autoritær. Han kan bli ordentlig sur, hvis journalister og anmeldere skriver noe han ikke liker. Dessuten skal det ha hendt at han skjeller ut ansatte, i påhør av kolleger og uvedkommende. Slikt blir man ikke populær av, men så er det heller ikke popularitet han søker.

- Det har vært tøft, men jeg har fått mange sympati- og støtteerklæringer, sa Ola B. Johannessen til oss i går. Sekstiårsdagen i neste uke skal ikke feires i Trondheim, han er bortreist på dagen, som det heter. Men de skuespillerne som nå ønsker ham dit pepperen gror, må belage seg på at han kommer tilbake, frisk og opplagt, når sekstiårsfesten er over.

Da venter en ny forestilling 22. mars, i regi av Marvin Wiseth denne gangen: Styremøte heter den, og da står både sjefens og teaterets framtid på dagsordenen.