«Hylende pakke» var ingen bombe

Butikkområde i Hundvåg ble evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Rogaland slo bombealarm etter funn av «en mistenkelig pakke inne i butikken Coop Prix» på Austbøsletta på Hundvåg i Stavanger.

- Ansatte ved butikken fant i 08-tida en liten pakke som helt åpenbart ikke hører hjemme i en varehylle. Den lager en slags hylelyd, er pakket inn i brunt papir og det er en sylindrisk gjenstand som stikker ut. Gjenstanden er omtrent like stor som to doruller lagt etter hverandre, sa politiinspektør Egil Eriksen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Bilder og video av pakken ble oversendt til bombegruppen ved Oslo politidistrikt, og etter en vurdering av situasjonen ble butikken evakuert og avstengt.

- Dette dreier seg mest sannsynlig om en makaber spøk, men vi har ikke noe annet valg enn å ta det svært alvorlig og tenke på sikkerheten til ansatte og publikum. Parallelt med dette etterforsker vi hvem som har plassert pakken der, og driver for øyeblikket med avhør av butikkansatte som kan ha sett noe, sa Eriksen.

I ettermiddag ble det klart at det ikke var snakk om en bombe.

- Bombegruppa har vært inne i butikken og funnet ut at gjenstanden ikke er farlig - det er ingen bombe, sier Erlend Bjørnestad fra stavangerpolitiet ifølge Aftenbladet.no.