Hyler mot Paven

Pave Johannes Paul II blir tatt imot som «Anti-Krist», «falsk profet» og «kjetter» når han i dag besøker Hellas. Først etter langvarige forhandlinger i går ble det mulig for paven å kysse gresk jord på sedvanlig vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De troende vil gå ut i gatene. Det kan bli utgytt blod, advarte en svartkledd gresk-ortodoks munk for noen dager siden.

Dette er pavens 93. utenlandsreise. Hellas-besøket er blant de mest kontroversielle. Det er første gang på 1291 år at landet får besøk av en pave.

Det store skismaet

Grekerne har ikke glemt det som skjedde i Konstantinopel en ettermiddag i juli 1054. Etter år med krangling ble det full splid mellom østkirken og vestkirken. Kristenheten ble splittet opp i ei ortodoks og ei katolsk grein.

I dag gir de gresk-ortodokse paven skylda for det meste som har gått galt i historien: Korsfarernes plyndring av Konstantinopel i 1204, Konstantinopels fall i 1453, bolsjevikrevolusjonen i Russland i 1917, opprettelsen av Det tredje rike og NATO-bombingen av Kosovo i 1999.

Den britiske avisa The Sunday Telegraph kan fortelle at greske troende har opplevd mirakler de siste dagene. På et ikon av jomfru Maria i ei kirke i Aten er det oppdaget blodrøde striper. Fader Chrysostomos er ikke i tvil om årsaken. Maria gråter over pavebesøket.

Paven vil infisere landet vårt, sier Chrysostomos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer