I RETTEN:  Mats Alm (til høyre) er tiltalt for å ha drept sin forlovede Linda Chen. Rettssaken mot Alm pågår nå i Falun tingsrätt. Foto: ULF PALM / SCANPIX
I RETTEN: Mats Alm (til høyre) er tiltalt for å ha drept sin forlovede Linda Chen. Rettssaken mot Alm pågår nå i Falun tingsrätt. Foto: ULF PALM / SCANPIXVis mer

«Hylgråting» uten tårer gjorde politiet mistenksomme

Øynene var tørre da Mats Alm (34) meldte forloveden savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I Falun tingsrätt i Sverige pågår nå rettssaken mot Mats Alm (34) som er tiltalt for å ha drept sin forlovede
Linda Chen (34).

Både Mats Alm, hans far, Linda Chens mor og broren hennes møtte opp på politistasjonen da Linda ble meldt savnet 2. august i fjor. Det var bare en uke før paret skulle ha giftet seg.

- Stemningen var oppskaket, fortalte politikvinnen som tok i mot savnetmeldingen i retten i dag, ifølge Aftonbladet.se.

Hun fortalte videre at tiltalte raskt følte seg forulempet og mistenkeliggjort av politiet.

- Han var opprørt over at han var blitt mistrodd. Tidvis var han svært irritert og pratet høyt. To ganger i løpet av den timen vi snakket sammen la han seg ned over bordet og hylgråt, forklarte kvinnen.

Ingen tårer
Det skulle gå over en måned før Alm ble siktet for drapet, men politikvinnen forteller at skrikingen straks gjorde henne mistenksom.

- Jeg funderte over «hylgråtingen». Den hørtes så sterk ut, men det kom ingen tårer. Jeg har aldri sett det tidligere. Ved andre anledninger var han litt fuktig i øynene, men jeg har aldri vært med på det tidligere, sa hun i retten.

I midten av september i fjor forsvant Alm da han egentlig skulle ha vært inne hos politiet for å avgi en forklaring. Han var ikke mistenkt for noe, politiet hadde bare noen spørsmål om Lindas forvinning.

- Jeg dukket opp i Mats sin leilighet den dagen for å forhøre ham. Ingen åpnet da jeg ringte på. Jeg ringte ham på mobilen, men den var slått av. Det hadde den aldri vært tidligere. Vi fikk tillatelse til å gjennomsøke leiligheten, forklarte politimannen som skulle ha gjennomført avhøret.

BENEKTER ALL STRAFFSKYLD:  Mats Alm (34) er tiltalt for overlagt drap på samboeren Linda Chen.
BENEKTER ALL STRAFFSKYLD: Mats Alm (34) er tiltalt for overlagt drap på samboeren Linda Chen. Vis mer

Inne i leiligheten var det meste som normalt.

- Det eneste som var uvanlig og som virket litt rart var at den ene siden av sengen, det som var Lindas side, var oppredd slik at det så ut som det lå et lite menneske under dyna, sa han.

Forstyrret
Først etter tre dager kommer en hytteeier over en forbrent Mats Alm i et skogholt. Han forteller at han har funnet Linda Chen. Senere på kvelden finner politiet den døde kvinne forsøkt påtent i det samme skogholtet.  22. september ble Alm siktet for drapet på forloveden. Alm skulle arve rundt en million svenske kroner om Linda Chen døde og politiet tror penger kan ha vært motivet.

 Selv sier han at han har blitt bortført av kidnappere som var ute etter Lindas penger. De har holdt ham neddopet i bagasjerommet på en bil i de tre dagene han var borte. Legene har imidlertid ikke klart å finne noen spor på Alms kropp som bekrefter at han har blitt nedopet.

Alms forsvarer Peter Althin sier til Aftonbladet at de venter på en hemmelig teknisk utredning som vil styrke Alms forklaring

I forrige uke ble det bestemt at Alm skulle undersøkes av en rettspsykiater. Resultatet av dette kom før helgen.
Psykiateren tror Alm lider av en alvorlig psykisk forstyrrelse, ifølge Aftonbladet.se.  Han anbefaler at siktede må utredes grundigere.

Resultatet av denne utredelsen vil avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig, men rettssaken mot ham fortsetter foreløpig.

POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere.  Foto: Expressen
POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere. Foto: Expressen Vis mer