Tidligere Økokrim-topp Erling Grimstad om Tønne-saken:

Hyller BA-HR-direktøren som våget å varsle

- Kari Breirem er, og har vært, uredd. Jeg har alltid sett på henne som en varsler, og har voldsom respekt for henne med bakgrunn i den belastningen hun har vært gjennom.

Dypt takknemlig: - Støtten fra Erling Grimstad betyr mye for meg, sier advokat Kari Breirem, som også var arrangør av varslerkonferansen 17. april.
Dypt takknemlig: - Støtten fra Erling Grimstad betyr mye for meg, sier advokat Kari Breirem, som også var arrangør av varslerkonferansen 17. april. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier tidligere assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad til Dagbladet i et intervju på en varslingskonferanse tirsdag 17. april.

Erling Grimstad berømmer den tidligere BA-HR-direktøren for at hun har turt å være åpen om sine opplevelser i den såkalte Tønne-saken fra 2002.

Kari Breirem var direktør i Advokatfirmaet BA-HR da hun 8. oktober 2002 nektet å signere fakturaen som i realiteten skjulte en utbetaling fra Aker RGI til Tønnes firma. Hun varslet om den tvilsomme fakturaen til styrelederen i BA-HR. Dette utløste det som senere ble kalt Tønne-saken.

I går publiserte Dagbladet et intervju med Grimstad, foretatt på denne konferansen, der han for første gang åpner opp om hva han ble utsatt for da han ledet etterforskningen i Tønne-saken.

I intervjuet sa Grimstad at han ble utsatt for trusler fra Røkke, at han opplevde et spill der han ble holdt utenfor møter og fikk følelsen av å bli holdt på sidelinjen i etterforskningen han ledet, at han ble utsatt for «drittpakker» og at han i ettertid ser at de kunne valgt en annen løsning enn å stanse etterforskningen av sakskomplekset etter Tønnes tragiske død i 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer