HYLLER BRØDRENE PÅ FACEBOOK: I tillegg til flere meldinger om Boston-bombingen, har Ubaydullah Hussain et bilde av de mistenkte brødrene som sitt forsidebilde på Facebook. Foto: Skjermdump
HYLLER BRØDRENE PÅ FACEBOOK: I tillegg til flere meldinger om Boston-bombingen, har Ubaydullah Hussain et bilde av de mistenkte brødrene som sitt forsidebilde på Facebook. Foto: SkjermdumpVis mer

Hyller Boston-terroristene på Facebook

- Til helvete med Boston og USA, skriver den norske Profetens Ummah-lederen på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «EKTE LØVER!!! Måtte Allah SWT belønne dem! Amiin!»

Slik lyder en statusoppdatering på Facebook-profilen til den norske islamisten Ubaydullah Hussain (27).

Meldinga er lagt ut sammen med et bilde av brødreparet som er mistenkt for å stå bak bombeangrepene under marathonløpet i Boston for ei uke siden.

Hussain har flere ganger tidligere hyllet terroraksjoner, seinest i januar da Statoil ble utsatt for et stort angrep i ved gassproduksjonsanlegget i In Aménas.

- Til helvete med Boston 27-åringen er en av Norges mest oppmerksomhetssøkende islamister og leder gruppa Profetens Ummah, som er gjenstand for stor interesse fra oslopolitiet og Politiets sikkerhetstjeneste.

På fredag la Hussain ut sin første kommentar om Boston-angrepene: «Til helvete med Boston og USA, og må Allah ødelegge Amerika», skrev han da.

Hussain har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse i denne saken, men til TV2, som først omtalte saken, skriver han i en epost:

«Dette lille angrepet kan ikke sammenlignes med USA sin krigføring mot andre nasjoner som har vart i over flere tiår. Deres feige droneangrep og torturmetoder mot våres brødre, søstre og barn er forkastelig. Hvorfor har ikke det vestlige samfunnet og de vestlige mediene fokus på dette? Utover dette har jeg ingen kommentar.»

Ble arrestert Hussain ble i oktober arrestert for trusler mot to journalister - Nina Johnsrud i Dagsavisen og en Aftenposten-reporter - og mot Det Mosaiske Trossamfund. Han ble løslatt måneden etter, men er fortsatt siktet.

ISLAMISTLEDER: Ubaydullah Hussain er en av Norges mest profilerte og oppmerksomhetssøkende islamister. Her leder han en demonstrasjon utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
ISLAMISTLEDER: Ubaydullah Hussain er en av Norges mest profilerte og oppmerksomhetssøkende islamister. Her leder han en demonstrasjon utenfor USAs ambassade i fjor høst. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer

I desember i fjor skal han ifølge TV2 ha videreformidlet en Facebook-melding fra meningsfellen Arfan Bhatti, der norske soldater i Afghanistan beskrives som «levende blink, levende lik».

«Etter en hyggelig samtale med vår bror Arfan Bhatti ønsker jeg å overrekke denne beskjeden fra ham med referanse til artikkelen hvor Telemark bataljon forteller at de er klare til å nedkjempe alle som angriper styrkene deres i Afghanistan», skrev Hussain.

PST etterforsket I oktober la han selv ut en melding mange tolket som drapstrusler mot norske jøder.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skrev Hussain på Facebook, med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savnet politibeskyttelse.

Før jul ble det også kjent at PST etterforsker en Facebook-melding fra Hussain om utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

LA UT BILDE: Ubaydullah Hussain omtaler de to brødrene som "ekte løver" på Faceboook. Foto: Skjermdump
LA UT BILDE: Ubaydullah Hussain omtaler de to brødrene som "ekte løver" på Faceboook. Foto: Skjermdump Vis mer