Hyller den nye FN-generalen

Robert Mood lovprises både av regjeringen og sine egne mannskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FNs generalsekretær Ban Ki-moons utnevnelse av den norske hærsjefentil ny sjef for UNTSO mottas med stolthet hjemme i Norge.

Både utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær i forsvarsdepartementet Espen Barth Eide gir generalmajor Robert Mood de beste skussmål.

- Dette er et uttrykk for at norge har dyktige fagfolk. Internasjonalt gangbare og kvalifiserte som blir valgt til sånne oppdrag, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.no. Flere generaler i sør- Det er også en norsk general som leder de internasjonale styrkene i Sinai-ørkenen, og vi finner igjen nordmenn både innen det humanitære, militære og det politiske mange steder, og det syntes jeg faktisk vi kan tillate oss å være litt stolte over, sier utenriksministeren.

Han mener tidspunktet er viktig, men tør ikke spå hvor stor påvirkning Mood vil kunne ha i den situasjonen som er i Midøsten for øyeblikket.

- Alle som sitter med ansvar i denne skjebnetimen spiller en rolle.

Imponerte FN-topper- Jeg har fulgt Robert Mood i mange år, og har alltid vært imponert over hans innsats og forståelse for brede internasjonale spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer