Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyller diktatorenes fall i Egypt og Tunisia

En uke før han ble drept, lovpriset Osama bin Laden folkeopprøret og ba om at flere «tyranner» i den arabiske verden skulle styrtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går og i natt ble et 12 minutter ikke tidligere publisert lydopptak av den drepte terrorlederen Osama bin Laden lagt ut på flere islamistiske nettsider, ifølge organisasjonen SITE, melder NTB.

SITE er en privat organisasjon som overvåker islamistiske internettsider.

Opptaket skal angivelig ha blitt gjort en uke før amerikanske elitestyrker drepte den tidligere Al-Qaida-lederen 2. mai i år.

I talen hyller det som angivelig er bin Laden selv folkeopprøret i den arabiske verden og trekker frem styrtingen av president Zine al-Abidine Ben Ali i Tunisia i januar og president Hosni Mubarak i Egypt like etterpå.

Ber tilhengerne styrte tyranner - Solens revolusjon har steget fra Maghreb. Lyset i revolusjonen kom fra Tunisia. Det har gitt nasjonen ro og gjorde ansiktene til menneskene lykkelige, sier bin Laden i opptaket som er gjengitt i internasjonale nyhetskanaler- og byråer.

I opptaket ber han sine støttespillere om å bli med i kampen om å styrte flere - de han omtaler som tyranner - i den muslimske verden.

Han ber al-Qaida-tilhengere om å organisere operasjonsrom som følger opp begivenhetene og som jobber parallellt for å redde folket som strever med å styrte sine tyranner.

Spår opprørsbølge - Tunisia var først, men ridderne av Egypt brakte raskt gnisten fra det frie folket i Tunisia til Tahrir Square, sier han, og legger til:

DREPT: Osama bin Laden ble drept av amerikanske elitestyrker i Pakistan 2. mai i år. Her fra et bilde amerikanske Pentagon offentliggjorde av terrorlederen 7. mai i år. Foto: REUTERS/Pentagon/SCANPIX
DREPT: Osama bin Laden ble drept av amerikanske elitestyrker i Pakistan 2. mai i år. Her fra et bilde amerikanske Pentagon offentliggjorde av terrorlederen 7. mai i år. Foto: REUTERS/Pentagon/SCANPIX Vis mer

- Det har gjort herskere bekymra.

I talen spår han at opprørsbølgen vil skylle over hele den muslimske verden, med guds velsignelse.

- En forsinkelse kan føre til at muligheten går tapt, og bærer den ut i tid vil antall sårede øke, sier han i opptaket.

SER PÅ SEG SELV: Dette bildet ble også offentliggjort av Pentagon i dagene etter nyheten om Osama bin Ladens død. Her ser han seg selv på tv. I et nytt lydopptak som angivelig er av terrorlederen, hyller han styrtingen av diktaorene i flere arabiske land i Nord-Afrika. Foto: REUTERS/Pentagon/SCANPIX
SER PÅ SEG SELV: Dette bildet ble også offentliggjort av Pentagon i dagene etter nyheten om Osama bin Ladens død. Her ser han seg selv på tv. I et nytt lydopptak som angivelig er av terrorlederen, hyller han styrtingen av diktaorene i flere arabiske land i Nord-Afrika. Foto: REUTERS/Pentagon/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media