Leker til barn:

Hyller dokke med Downs syndrom

- Jeg håper disse lå under mange juletrær på julaften, sier styreleder Randi Ødegaard i Norsk Nettverk for Down Syndrom.

JENTEDOKKE: Dokkeprodusenten Miniland lager blant annet dokker med Downs syndrom, men har også flere andre typer dokker som representerer mangfoldet i samfunnet. Foto: Miniland
JENTEDOKKE: Dokkeprodusenten Miniland lager blant annet dokker med Downs syndrom, men har også flere andre typer dokker som representerer mangfoldet i samfunnet. Foto: Miniland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne dukka skal forestille et lite barn med Downs syndrom.

Dukka tilhører en dokkekolleksjon fra lekeprodusenten Miniland som er ment å fremme «verdien av likeverd blant barn uavhengig av rase, kjønn eller tilstand».

Produsenten lager ikke bare dokker med Downs syndrom, men også med briller, med høreapparat og med ulike hårfarger og ulik etnisk bakgrunn.

- Det lar barna lære om mangfoldet i oss alle, og hvordan man kan utvikle sosiale ferdigheter som empati og toleranse, skriver Miniland på sin nettside.

Fikk sin egen

I fjor slo selskapet seg sammen med den ideelle organisasjonen Ruby's Rainbow og lagde en egen dokke i forbindelse med Downs Syndrom Awareness Month, eller Rocktober som det ofte kalles i Norge.

Den ideelle organisasjonen Ruby's Rainbow er inspirert av Ruby Plachta, som ble født med et uventet kromosom nummer 21. I forbindelse med Rocktober lagde Miniland en egen dokke inspirert av Ruby.

En del av inntektene fra dokkesalget gikk da til organisasjonen Ruby's Rainbow, for å hjelpe voksne studenter med Downs om å nå sine mål i livet, går det fram av en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer