Hyller drapsmenn og afrikansk tyrann

Politiet etterforsker likheter i symbolbruken i Breiviks manifest og en video laget av tyske Nick Greger.

VÅPEN: Nick Greger poserer med ei hagle under et besøk i Afrika, trolig i Kongo. Foto: Privat/Fra video
VÅPEN: Nick Greger poserer med ei hagle under et besøk i Afrika, trolig i Kongo. Foto: Privat/Fra video Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Nick Greger driver den antiislamistiske gruppa Order 777, er tysk, og var tidligere en kjent nynazist.

- Målet mitt er å forstå Bibelen og å leve i tråd med Guds ord. Order 777 er et konsept, en modell og en ide for de som aktivt vil beskytte den vestlige sivilisasjonen, våre verdier og vår frihet mot jihadistene, sier Nick Greger til Dagbladet i dette eksklusive intervjuet.

Etterforsker symbolbruk Dagbladet vet at terroretterforskerne har etterforsket symboler i en video Nick Greger har lagt ut på nettet. Greger har brukt et symbol som viser en knelende tempelridder, og Dagbladet vet at politiet har merket seg at det samme symbolet er brukt i punkt 3.63 i Anders Behring Breiviks såkalte manifest.

- Vi er kjent med denne mannen. Han er ikke avhørt så langt og vi vurderer behovet for dette fortløpende, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

Greger blånekter for noen form for kontakt med terrortiltalte Anders Behring Breivik, og sier han ikke hadde hørt om 33-åringen før 22. juli.

- Breiviks handlinger kan ikke forsvares. Han skulle brukt sine ferdigheter til å skape en massebevegelse og danne et politisk parti for å nå målene sine, sier Greger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer