Hyller drept nordmann i islamsk propaganda-video

Egzon Avdyli (25) fra Bærum ble drept i Syria. Nå blir han hyllet i video på nettet, av den ytterliggående islamsk gruppa Khurasaan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egzon Avdyli tilhørte det ytterliggående radikale islamske miljøet rundt Profetens Ummah i Norge. Han var en av de mest sentrale ytterliggående islamistene i Norge, og ble nøye fulgt av sikkerhetspolitiet. I filmen som er publisert på nettet blir Egzon Avdyli framstilt som en martyr.

I vinter reiste 25-åringen til Syria. Etter noen uker i det krigsherjede landet ble han drept.

Kriger eller nødhjelp Det er ikke tidligere - eller nå - dokumentert hva Egzon Avdyli gjorde i Syria. Om han sluttet seg til Den islamske stat, tidligere kjent under navnet ISIL, nå IS, eller om han var nødhjelpsarbeider.

Kilder som sto Egzon Avdyli nær hevder overfor Dagbladet at han var nødhjelpsarbeider i Syria, og forsøkte å hjelpe foreldreløse barn i det borgerkrigsherjede landet.

Dagbladet får imidlertid opplyst at vestlig etterretning er mer enn sikre på at 25-åringen fra Bærum ble drept, umiddelbart etter at han var ferdig på en terrorleir i regi av Den islamske stat.

Martyr Propagandafilmen, som dukket opp bare noen timer etter at Politiets sikkerhetstjeneste hadde skjerpet trusselbildet mot Norge, ble publisert på nettet, og framstiller Egzon Avdyli som en martyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer