Hyller ektemannen

Førstedame Melania Trump skryter hemningsløst av ektemannen.

TALTE: Førstedame Melania Trump forsvarte ektemannens innsats i kampen mot pandemien. Foto: AP/NTB.
TALTE: Førstedame Melania Trump forsvarte ektemannens innsats i kampen mot pandemien. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt. 3. november går amerikanerne som allerede ikke har stemt til urnene.

USAs president Donald Trump og motstander Joe Biden bruker de siste dagene på å holde folkemøter over hele landet.

Trump tilbrakte lørdagen sin på fire forskjellige folkemøter i Pennsylvania. USAs førstedame, Melania Trump, var på sin side på plass i West Brend i Wisconsin.

- Skam på alle

En rekke coronaeksperter har gjentatte ganger kritisert Trumps håndtering av pandemien, og hans gigantiske valgkampmøter.

Førstedamen skryter derimot hemningsløs av ektemannens innsats i kampen mot coronaviruset.

- I ei tid da lederskap er essensielt, forsøker demokratene å framstille frykt og tvil, utelukkende av politiske årsaker. Skam på alle som sår tvil om den potensielle effektiviteten en vaksine vil få, bare fordi den vil komme under min manns lederskap, sa førstedamen ifølge flere amerikanske medier.

Førstedamen fikk i likhet med ektemannen påvist coronaviruset i oktober.

FÅR SLAKT: Denne uttalelsen fra Donald Trump har fått mange til å reagere. Video: AP Vis mer

- Uker unna vaksine

Trump har gjentatte ganger lovt at en coronavaksine ikke er langt unna. På en pressekonferanse i Det hvite hus 16. september lovte Trump at amerikanerne ville få en vaksine i løpet av de neste ukene.

Den samme beskjeden gjentok han i den andre og siste presidentdebatten med Joe Biden 23. oktober. Det er fortsatt ikke godkjent noen vaksine i USA.

Presidenten selv var som nevnt i Pennsylvania, og også under det folkemøtet hevdet han at en vaksine bare er uker unna.

FOLKTEMØTE: President Donald Trump holdt folkemøter i Pennsylvania lørdag. Dagbladet var på plass på folkemøtet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
FOLKTEMØTE: President Donald Trump holdt folkemøter i Pennsylvania lørdag. Dagbladet var på plass på folkemøtet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

- Vi er bare uker fra en trygg vaksine. De eldre vil stå først i køen, og den vil bli gratis, sa presidenten da han talte tilhengere i Newtown i Pennsylvania.

Langet ut mot Biden

Førstedamen brukte også tida på å lange ut mot ektemannens motstander Joe Biden. Hun motsatte seg blant annet Bidens kommentar om at det vil bli «en mørk vinter».

- Vi har gjort store framskritt i kampen mot coronaviruset. Jeg har sett at Donald har fortsatt å jobbe hardt for å holde folk informert og rolige. For å beskytte økonomien vår, og ta tøffe og upopulære avgjørelser for å gjøre alt han kan for å holde oss trygge, skrøt førstedamen.

Donald Trump avlyste et planlagt valgmøte i Fayetteville, North Carolina torsdag. Vis mer

Fikk hjelp av Obama

Biden brukte sin tid på et folkemøte i Flint i Michigan, og han var ikke alene. Han fikk hjelp av tidligere president Barack Obama, og sammen hamret de løs mot Donald Trump.

- Nå beskylder han leger for å tjene penger på denne pandemien. Tenk på det. Han har ikke forståelse. Han forstår ikke at noen ville risikert livet sitt for å redde andre uten å prøve å tjene penger på det, langet Obama ut.

Kommentaren kommer etter Trumps uttalelser som tilsynelatende antydet at leger overrapporter covid-19-dødsfall med økonomisk gevinst for øyet.

Vekket oppsikt

- Legene våre tjener mer hvis noen dør av covid. Dere vet dette, ikke sant? Jeg mener, legene våre er veldig smarte folk. Så de sier unnskyld, men alle dør av covid, sa Trump på et folkemøte fredag.

Uttalelsen har vekket oppsikt.

Mens førstedamen skrøt av ektemannen, brukte Obama folkemøtet på å skryte hemningsløs av Biden.

- Han og Kamala Harris kommer til å være i kampen, ikke for seg selv, men for hver enkelt av oss, skrøt han, og skjøt inn:

- Og vi kan ikke si det om presidenten som vi har akkurat nå.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer