Hyller grep mot mobbing: - Viser at det nytter

To år etter lovendringen, er det tydelige tegn til at skolene har tatt raskere og bedre grep i mobbesaker.

UNGE: - Vi ser en tydelig forbedring i skolenes praksis, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
UNGE: - Vi ser en tydelig forbedring i skolenes praksis, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To år har gått siden ble det lovfestet en nulltoleranse mot mobbing, parallelt som skolene fikk strengere krav med tanke på å sikre at elever som blir mobbet, får hjelp raskere og mer effektivt. Nå slippes den første evalueringsrapporten av tiltakene.

I evalueringen gjort av Deloitte på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet slås det fast at en rekke skoler har tatt grep etter lovendringen.

- Vi ser en tydelig forbedring i skolenes praksis. Skolene lager flere aktivitetsplaner, de jobber mer systematisk både forebyggende og i oppfølgingen av enkeltsaker og tar raskere tak i saker enn før. Dette er et godt steg i riktig retning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding i forbindelse med rapporten.

Liten nedgang

Sanner legger imidlertid til at det fremdeles er utfordringer knyttet til måten skolene håndterer mobbing på. Det pekes blant annet på behov for nærmere føringer rundt hvordan regelverket skal praktiseres.

- Det er viktig å sikre lik forståelse og lik praksis av regelverket. Dette sikrer at alle elever har de samme rettighetene, uavhengig av hvor de bor eller hvilken skole de går på. Jeg vil også se nærmere på praktiseringen av regelverket om at det er den som mobber, og ikke den som blir mobbet som må bytte skole dersom andre tiltak ikke virker, sier Sanner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer