- Hyller Gud og Fossmo

Pinsemenigheten i Knutby vil ikke ta imot en ny pastor som skal erstatte den drapssiktede Helge Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet): Under søndagsmessen i går ga menigheten sin fulle støtte til ledelsen.

- Er det forsamlingens ønske at forsamlingsledelsen fortsetter? spurte pastor Kim Wincent de nærmere 60 menighetsmedlemmene som hadde samlet seg til søndagsmesse i går.

- Ja! tordnet svaret fra forsamlingen.

Pinsemenigheten i Knutby inviterte media til den første messen etter at deres ledende pastor Helge Fossmo ble arrestert og siktet for drapet på sin kone. Der gjorde de det klart at de avslår tilbudet fra den svenske pinsevenn-ledelsen om å få inn en nøytral pastor utenfra fram til saken mot Fossmo er ferdig.

Består uansett

- Den hjelp vi først ble tilbudt fra pinsebevegelsen, var å bli oppløst. Nå får vi tilbud om en slags vakant pastor utenfra. Å få hjelp fra et forbund som bare noen dager før ønsket oss oppløst, har vi ingen tro på, sier pastor Patrik Waldau til Dagbladet.

Han er bror til Anette Linde, som ble arrestert og siktet for drapet sammen med Helge Fossmo onsdag i forrige uke. Han er også ektemannen til kvinnen som kaller seg Kristi brud.

Slo tilbake

- Hva om de viser seg å være skyldige?

- Forsamlingen består uansett hva som skjer med Helge, svarer Waldau.

Det var pastor Kim Wincent som holdt den nesten tre timer lange messen i det tettpakkede forsamlingshuset. Med Bibelen i hånda gjorde han det klart at deres hyllest til Gud verken er galskap eller tvangspreget, slik framstillingen har vært etter at bygda ble rystet av drapet.

- Vi er anklaget for å ha skjult noe skittent - noe uhyrlig. Vitner skal ha sett at vi ofte gir hverandre klemmer - at vi har kjærlighetsforhold til hverandre. Jeg er ikke flau over å si at jeg har et kjærlighetsforhold til alle dere i salen. Jeg elsker dere i Guds kjærlighet, sa han til forsamlingen.

Menigheten ba for fengslede Helge Fossmo og Anette Linde. Samtidig gjorde Wincent det klart fra prekestolen at de fortsatt er overbevist om at de er uskyldige.

Ber for politiet

- Vi ber også for politiet - hver eneste etterforsker - at de skal finne sannheten og hvert eneste bevis. At de vil forstå forskjellen på ondskap og sann kjærlighet. Er det noen som kjenner dem (Fossmo og Linde, red.anm.) så er det oss. Og vi er ikke redde for sannheten, sa Wincent.

Avhørt i helga

Bare den 26-årige barnepiken, som har innrømmet drapene, ble avhørt av etterforskerne i helga. I et tre timer langt avhør lørdag forklarte hun seg om drapet på pastorkona Alexandra Fossmo, og drapsforsøket på Daniel Linde, mer detaljert enn tidligere. Men hun fastholder at hun har vært alene om ugjerningene. Dette forteller hennes forsvarer Christer Söderberg.

<B>RUNGENDE JA:</B> - Er det forsamlingens ønske at forsamlingsledelsen fortsetter, spurte pastro Kim Wincent.