Hyller hjelperne etter fallskjermuhell

Realitykjendis Grunde Myhrer ble hentet ned fra et tre etter et fallskjermhopp lørdag ettermiddag.

HANG FAST: Realitykjendis Grunde Myhrer ble hengende fast i et tre etter et fallskjermhopp i Tønsberg lørdag. Foto/video: Peder Gjersøe og Grunde Myhrer Vis mer

Lørdag ettermiddag ble realitykjendis Grunde Myhrer sendt til sykehus etter å ha blitt reddet ned fra et tre ved Jarlsberg luftsportsenter i Tønsberg.

Det var da Myhrer gikk inn for landing etter et fallskjermhopp at han ble sittende fast i et furutre omkring 23 meter over bakken.

- Det kunne vært alvorlig, men riktig vurdering ble tatt, som gjorde at dette gikk helt strålende. Tre timer i toppen av et tre er jo en artig erfaring. Takk til norsk helsevesen for strålende innsats, og alle de andre folka som hjalp til, sier Myhrer til Dagbladet.

På Instagram skriver den tidligere «Paradise Hotel»- og «Skal vi danse»-deltakeren følgende til redningsarbeiderne: «You rock».

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang for å redde Myhrer ned fra treet.

- Han er tilsynelatende uskadd, men sendes til sykehus for noen undersøkelser, sier vakthavende brannsjef Per Olav Pettersen til Dagbladet.

Ved godt mot

Lokalavisa Tønsbergs Blad melder at Myhrer var ved meget godt mot underveis:

- Han synger «Ta livet som det faller seg». Han virker definitivt uskadd der han henger, og da han hørte at de vurderte Sea King-helikopter sa han «da klatrer jeg heller ned», sa avisas reporter på stedet.

Tidligere Idol-dommer og artistmanager, Jan Fredrik Karlsen, fungerte som Myhrers instruktør. Han forteller til Aftenposten at hopperen nettopp var ferdig med et fallskjermkurs.

- Dette var et av hans første singelhopp, forteller Karlsen.

Myhrer var i et følge med flere fallskjermhoppere da uhellet inntraff.

HELIKOPTER: Et Sea King-helikopter ble rekvirert i forbindelse med hendelsen. Foto: Peder Gjersøe
HELIKOPTER: Et Sea King-helikopter ble rekvirert i forbindelse med hendelsen. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Hendelsesforløpet

Politiet meldte først om hendelsen i 15-30-tida, og omkring 45 minutter seinere meldte Hovedredningssentralen at et Sea King-helikopter var på vei til stedet for å bistå.

- Vi har kommet fram. Det er en person som henger fast i et tre. Vi vet ikke nøyaktig hvor høyt det er, men har et siste anslag på 23 meter, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til Dagbladet.

Han fortalte at hopperen ikke er skadd, og at han skal henge godt fast i treet.

- Han har det fint, annet enn at han sikkert skulle ønske han var nede. Vi håpet at Sea King kunne hjelpe til, men dette ligger litt ulendt til i terrenget. Det kan hende vi må vente på helikopterstøtte, det er nok det mest tenkelige, så det kan ta litt tid før han er nede, sa operasjonslederen.

KLATRERE: Klatrere fra brannvesenet i Drammen klatret opp i furua for å redde fallskjermhopperen. Foto: Peder Gjersøe
KLATRERE: Klatrere fra brannvesenet i Drammen klatret opp i furua for å redde fallskjermhopperen. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Redningsaksjonen

Like før klokka 17 melder brannvesenet at klatrere hadde ankommet stedet, og var på vei opp i treet for å redde mannen ned.

Det er svært mange hopp som blir utført hos fallskjermklubben i Tønsberg hver helg.

- Det ser ikke ut til at det er mulig å få ham ned med stige. Han sitter høyt, så vi rekker ikke opp med liften, sa vakthavende brannsjef Pettersen til Dagbladet underveis i redningsoperasjonen.

Hovedinstruktør Siri Victoria Lund i Skydive Tønsberg sa til Dagbladet at de hadde kontroll på situasjonen.

- Vi er i kontakt med hopperen, som er i god behold. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvordan det skjedde, men han er ikke skadd, sa hun.

REDDET: Myhrer ble reddet ned fra treet etter å ha sittet fast i flere timer. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
REDDET: Myhrer ble reddet ned fra treet etter å ha sittet fast i flere timer. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer