Hyller konas skjønnhet etter hukommelsestap: - Er du kona mi?! Jeg har vunnet jackpoten!

Ni millioner har latt seg røre av videoen der Jason Mortensen forstår at han er gift med verdens vakreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av Jason Mortenson som våkner opp fra narkose etter en brokkoperasjon og ikke kjenner igjen kona si har gått verden rundt de siste dagene. Totalt har ni millioner sett videoen på YouTube - de fleste har latt seg røre.

- Sendte legene deg inn her? spør Jason kona Candice, som filmer når han i smerter spiser en liten kjeks etter operasjonen.

- Wow, du er godteri for øyet! sier Jason videre - til stor latter fra kona, som han åpenbart ikke kjenner igjen.

- Du er den vakreste kvinnen jeg har sett i hele mitt liv, er du en modell?

- Nei, jeg skal sitte her med deg hele tiden. Spis kjeksen din!

- Hva heter du? Hvem er du?

- Jeg heter Candice. Jeg er kona di.

- Du er kona mi?! Herregud! nærmest roper Jason i ren glede. Hvor lenge har du vært kona mi?

- Bare spis kjeksen din, du, sier Candice.

Se hele videoen øverst i saken.

- Crazy Videoen av ekteparets uvanlige samtale ble lagt ut 30. august, men det er først de siste dagene at verden har fått øynene opp for Jasons entusiasme for konas utseende.

- Det er helt «crazy» om dagen. Nå er vi i New York for å delta i forskjellige show og neste uke skal vi gjøre flere intervjuer, sier Jason Mortenson på telefon til Dagbladet.

Jason avslører at Candice ventet hele to dager med å vise ham videoen, siden det å le gjorde så vondt etter operasjonen. Da husket han ingenting av sin hyllest av konas utseende.

- Jeg lo så jeg ristet første gang jeg så videoen. Jeg la den ut på YouTube for å vise den til venner og familie, og så tok det plutselig helt av.

Jason er operert fem ganger i løpet av de seks årene han har vært gift med Candice. Ved en tidligere operasjon oppsto det komplikasjoner som gjorde at det ikke var sikkert han ville bli bra igjen.

- Hun er mitt livs kjærlighet, skriver Jason om Candice.

Avvist som falsk Da videoen begynte å eksplodere på nettet påpekte flere at videoen neppe kunne være ekte. Jimmy Kimmels falske virale hit i forrige uke hadde vekket den kritiske sansen hos internettfolket og hos mange - Dagbladet inkludert - var videoen avvist som falsk inntil Jason Mortenson og legen som opererte ham gikk ut i media og bekreftet historien.

- Hvordan reagerte du da så mange trodde videoen var falsk?

- For å være ærlig gjør det meg ikke stort at folk ikke trodde på den. Det viktigste er at videoen har berørt manges liv. Jeg har fått ufattelig mange eposter fra hele verden, der de forteller meg hvordan videoen har påvirket livene deres. Jeg er veldig glad for at videoen har ført til så mye positivt, sier Jason.

I et intervju med Today Show forteller Candice om hvordan hun kommer til å bruke videoen framover.

- Den kan være god å ha i framtidige ekteskapelige krangler, sier hun spøkefullt.