Det muterte viruset i Sverige

Hyller Norge, bønnfaller Tegnell

Krever nedstenging.

MEKTIG: Statsepidemiolog Anders Tegnell har hovedansvaret for å stake ut strategien for Sveriges pandemibekjempelse. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB
MEKTIG: Statsepidemiolog Anders Tegnell har hovedansvaret for å stake ut strategien for Sveriges pandemibekjempelse. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent stengte Sverige grensa mot Norge før helga, som et tiltak for å hindre import av mutasjonsviruset fra England. Men nå stiger antallet mutasjonstilfeller raskt i nabolandet.

En av Sveriges fremste eksperter på epidemier krever nå strakstiltak fra myndighetene, med Löfven-regjeringen og statsepidemiolog Anders Tegnell i spissen.

- Vi har en enormt mye større smittespredning enn Norge og har mange kontaktpunkter med Storbritannia, så jeg tror dessverre det er godt etablert her, sier Björn Olsen, overlege og professor i infeksjonssykdommer ved Universitetet i Uppsala, til Expressen.

Expressens artikkel tar utgangspunkt i gårsdagens smittetall for de to landene - som da viste at Sverige hadde gått forbi Norge i antall mutasjonsvirustilfeller - 95 mot 69.

I dag har Norge igjen gått forbi, på grunn av etterregistreringer, mens oppdaterte tall for Sverige foreløpig ikke foreligger.

- Norge har vært steinharde

Som kjent er til sammen 25 kommuner på Østlandet nå underlagt strenge nedstengingstiltak i et forsøk på å slå ned det muterte viruset, mens svenskene generelt har færre og mildere tiltak på plass under pandemien. Professor Olsen hyller Norges strategi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer