Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyller Norges klimainnsats

Al Gore til Dagbladet i Davos.

Står sammen: Al Gore er i Davos sammen med rapper og musikkprodusent Pharell Williams. Sammen ønsker de å samle en milliard mennesker som på samme tidspunkt skal kreve at drastiske klimakutt-kutt blir vedtatt på klimatoppmøtet i Paris i desember. Foto: AP
Står sammen: Al Gore er i Davos sammen med rapper og musikkprodusent Pharell Williams. Sammen ønsker de å samle en milliard mennesker som på samme tidspunkt skal kreve at drastiske klimakutt-kutt blir vedtatt på klimatoppmøtet i Paris i desember. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Den tidligere visepresidenten som i 2007 fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for klimatiltak sto på scenen i Davos i dag sammen med rapperen og musikkprodusenten Pharell Williams.

De annonserte «Live Earth»-prosjektet der de ønsker å samle én milliard mennesker som samme dag, 18. juni, på sju kontinenter, Antarktis inkludert, skal kreve klimahandling.

Etter presentasjonen spurte Dagbladet Al Gore om det som stadig er et av de mest betente spørsmålene i den norske klimadebatten:

Er det riktig å kjøpe klimakuttene der man får mest kutt for pengene, eller er alle land også forpliktet til å ta kuttene hjemme?

Gore vil ikke blande seg i den norske debatten, men kom i stedet med en hyllest av Norge som pådriverland i klimasaken.

- Jeg vil overlate debatten i Norge til nordmenn og er sikker på at Norge klarer å finne en god og balansert løsning på dette. Det viktige er at Norge, sammen med Sverige har vært de mest ansvarlige landene i arbeidet med å få til klimakutt. Jeg er helt sikker på at Norge klarer å finne ut av dette spørsmålet også på en ansvarlig måte, sier Gore til Dagbladet.

Gigantsamling På scenen snakket Gore og Pharell Williams om «Live Earth»-prosjektet der det på samme dag vil holdes gigantkonserter i Beijing, Sydney, Cape Town, Rio og Paris.

Ett band får også æren av å spille på Antarktis. De forhandler nå tv-rettigheter, og planen er at konsertene skal vises på tv i 193 land.

- Jeg har selv blitt latterliggjort for å snakke om klimautfordringene, men den tiden er forbi. Alle som ser Al Gores presentasjon skjønner at dette er noe vi må ta på alvor. Nå skal hele menneskeheten samle seg med én felles beskjed. Jeg er veldig stolt over å kunne være med på dette avgjørende øyeblikket for menneskeheten, sa Williams.

Gore ser for seg en TV-, radio og internett-happening som potensielt skal kunne følges av to milliarder seere.

Målet med konserten er å presse fram en mer ambisiøs klimaavtale før signeringen i Paris i desember.

Konsertens produsent blir amerikanske Kevin Wall - som også satt i sjefsstolen under Live Earth-konserten i 2007.