Hyller Norges klimainnsats

Al Gore til Dagbladet i Davos.

Står sammen: Al Gore er i Davos sammen med rapper og musikkprodusent Pharell Williams. Sammen ønsker de å samle en milliard mennesker som på samme tidspunkt skal kreve at drastiske klimakutt-kutt blir vedtatt på klimatoppmøtet i Paris i desember. Foto: AP
Står sammen: Al Gore er i Davos sammen med rapper og musikkprodusent Pharell Williams. Sammen ønsker de å samle en milliard mennesker som på samme tidspunkt skal kreve at drastiske klimakutt-kutt blir vedtatt på klimatoppmøtet i Paris i desember. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Den tidligere visepresidenten som i 2007 fikk Nobels fredspris for sitt arbeid for klimatiltak sto på scenen i Davos i dag sammen med rapperen og musikkprodusenten Pharell Williams.

De annonserte «Live Earth»-prosjektet der de ønsker å samle én milliard mennesker som samme dag, 18. juni, på sju kontinenter, Antarktis inkludert, skal kreve klimahandling.

Etter presentasjonen spurte Dagbladet Al Gore om det som stadig er et av de mest betente spørsmålene i den norske klimadebatten:

Er det riktig å kjøpe klimakuttene der man får mest kutt for pengene, eller er alle land også forpliktet til å ta kuttene hjemme?

Gore vil ikke blande seg i den norske debatten, men kom i stedet med en hyllest av Norge som pådriverland i klimasaken.

- Jeg vil overlate debatten i Norge til nordmenn og er sikker på at Norge klarer å finne en god og balansert løsning på dette. Det viktige er at Norge, sammen med Sverige har vært de mest ansvarlige landene i arbeidet med å få til klimakutt. Jeg er helt sikker på at Norge klarer å finne ut av dette spørsmålet også på en ansvarlig måte, sier Gore til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.