Hyller «pappa i sete 16c» etter flytur med sin autistiske datter Kate

- Du kunne ha gitt meg det smilet som jeg hater, fordi det betyr «få kontroll på ungen din».

- ØNSKER OSS AKSEPT:  På sin blogg om livet som forelder til et barn med autisme, skriver Shanell Mouland at foreldrene ønsker en større aksept for autisme i verden. Foto: Privat, med tillatelse
- ØNSKER OSS AKSEPT: På sin blogg om livet som forelder til et barn med autisme, skriver Shanell Mouland at foreldrene ønsker en større aksept for autisme i verden. Foto: Privat, med tillatelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sammen med sin mann har amerikanske Shanell Mouland laget en blogg hvor hun deler historier fra livet som forelder til et autistisk barn.

- De fleste voksne snakker med meg, og er nervøse for å prate med Kate. Denne mannen var annerledes. Han ble venner med henne og det varmet hjertet mitt, sier Shanell Mouland til Dagbladet.

- Kjære «pappa» Torsdag skrev hun innlegget som starter med «Kjære "pappa" i sete 16C på 18.50-flyet fra Philly», som en hyllest til en hjelpsom mann familien møtte på flyet.

Autisme er en forstyrrelse som påvirker barns kommunikasjon og evnen til sosialt samspill, og Mouland sier det er en utfordring for familien å fly.

- Jeg plasserte Kate i det midterste setet, selv om jeg visste at det innebar at hun måtte sitte ved siden av en fremmed under hele flyturen. Men hun er besatt av å åpne og lukke vindusskjermen. Jeg fant ut at hun sikkert var mindre til bry hvis hun satt i midten, skriver Mouland på familiens blogg.

- Få kontroll på ungen Hun hadde håpet på en snill dame som Kate kunne sitte ved siden av, for å roe jenta. I stedet kom det en forretningsmann og satt seg ved siden av familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer