Hyller partiet «ingen» vil samarbeide med. Det får Støre til å reagere

Per-Willy Amundsen (Frp) uttrykker støtte til Sverigedemokraterna, og mener Frp burde strekke ut ei hånd til partiet.

STOCKHOLM: Under en komitéreise til Sverige fikk Christian Tybring Gjedde og Per-Willy Amundsen (Frp) møte Sverigdemokraternas leder, Jimmie Åkesson. Foto: Per-Willy Amnundsen
STOCKHOLM: Under en komitéreise til Sverige fikk Christian Tybring Gjedde og Per-Willy Amundsen (Frp) møte Sverigdemokraternas leder, Jimmie Åkesson. Foto: Per-Willy Amnundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over to måneder etter det svenske valget er situasjonen fortsatt fastlåst. En ny regjering er ikke valgt i Riksdagen. Ingen av blokkene fikk parlamentarisk flertall i valget, siden ingen vil samarbeide med de høyrepopulistiske Sverigedemokraterna (SD).

I et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag uttrykker Per-Willy Amundsen (Frp) støtte til partiet, og deler et bilde av ham selv, Christian Tybring Gjedde (Frp) og Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson.

«Absurd å erfare det politiske spillet som foregår. Jimmie Åkesson og SD er de eneste som har en politikk som kan redde Sverige fra total kollaps. Likevel gjør de andre partiene alt for å hindre dem i å få innflytelse,» skriver Amundsen.

- En sterk uttalelse

Dette innlegget har fått Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, til å reagere. I et eget Facebook-innlegg utfordrer han Frp's partileder, Siv Jensen, til å kommentere uttalelsen, samtidig som han spør hva regjeringspartiene mener om denne vurderingen.

- Fremskrittspartiet og Siv Jensen har brukt mye tid på å fri seg fra sammenlikninger med Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti. Men noen tettere omfavnelse av Sverigedemokraterna enn det Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen kommer med her, kan man vanskelig tenke seg. De mener at Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna er de eneste som kan redde Sverige fra total kollaps, utdyper Gahr Støre overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.