Extinction Rebellion

Hyller støtte til «ekstremister»

Næringsministerens familieselskap ga hundretusener til organisasjonen som er anmeldt av Stortinget og omtales som ekstremister. - Flott, sier MDGs Rasmus Hansson.

GIR ROS: MDGs Rasmus Hanson roser næringsministerens selskap for å ha støttet Extinction Rebellion. Vestre As har valgt å avslutte samarbeidet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GIR ROS: MDGs Rasmus Hanson roser næringsministerens selskap for å ha støttet Extinction Rebellion. Vestre As har valgt å avslutte samarbeidet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vakt stor forargelse etter at Dagbladet kunne avsløre at møbelprodusenten Vestre As ga 300 000 kroner som del av et samarbeid med den omdiskuterte organisasjonen Extinction Rebellion (XR).

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) var den gang leder for selskapet, som han fortsatt eier 70 prosent av.

Organisasjonen er nå politianmeldt av Stortinget, etter at de tok seg inn i Stortinget og limte seg fast til inventaret.

- Flott

Mens Vestre har trukket seg fra samarbeidet, og flere stortingspolitikere har tatt et oppgjør med aktivistene, hyller stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) tiltaket.

- Det er flott at næringslivet, i dette tilfelle selskapet som nåværende næringsminister Vestre tidligere ledet, støtter miljøaktivister. Vestre har min fulle støtte der, sier Hansson til Dagbladet.

Utsagnet står i skarp kontrast til det flere av hans stortingskolleger har uttalt etter at avtalen ble kjent.

- At Arbeiderpartiets næringsminister har vært med på å finansiere aktivistene som i forrige uke avbrøt Stortingets møter, er smått absurd, sa Linda Hofstad Helleland, næringspolitisk talsperson i Høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer