Hyller Syrias president for «oppgjør med terrorister»

Chávez' valgkamputspill før retur til sykehus på Cuba.

 VALGKAMP:  Venezuelas president Hugo Chavez med et av de klassiske valgkamptriksene i hjembyen Barinas - løfte små barn. Nå øker han minimumslønnene i Venezuela og hyller sin presidentvenn i Syria for "vellykkede aksjoner mot terroristgjenger" før han returnerer til Cuba for mer kreftbehandling. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX.
VALGKAMP: Venezuelas president Hugo Chavez med et av de klassiske valgkamptriksene i hjembyen Barinas - løfte små barn. Nå øker han minimumslønnene i Venezuela og hyller sin presidentvenn i Syria for "vellykkede aksjoner mot terroristgjenger" før han returnerer til Cuba for mer kreftbehandling. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Hugo Chavez (57) økte lørdag minimumslønnen i Venezuela med over 32 prosent som et ledd i innsatsen for å bli gjenvalgt til president.

Chávez har ikke greid å være med i debatten og valgkampen foran valget fordi han med jevne mellomrom må fly til Cuba for å gjennomgå strålebehandling for en alvorlig kreftsykdom.

Støtter Syrias president Foran regjeringsmøtet lørdag snakket Chávez på telefon med allierte som Bolivias president Evo Morales, Ecuadors president Rafael Correa og Syrias president Bashar al-Assad.

Med Assad drøftet han det hans kontor kaller «den vellykkede måten den syriske regjeringen har slått tilbake terroristiske gjenger som forgjeves har prøvd å stanse de politiske reformene regjeringen har satt fram».

Opposisjonen i Venezuela ser på Capriles, den 39 år gamle tidligere guvernøren i delstaten Miranda, som det beste håpet hittil om å gjøre slutt på Chávez' 13 år ved makten.

Leder klart Ikke desto mindre holder Chávez  på en klar ledelse på meningsmålingene over motkandidaten Henrique Capriles foran valget 7. oktober.

Ikke minst på grunn av store investeringer i skoler, boliger og ved hjelp av pengeutbetalinger til eldre og fattige barnefamilier har han solid støtte i de fattigste lagene av befolkningen.

Chávez kunngjorde lønnsøkningen under et TV-overført regjeringsmøte før han igjen reiser til Cuba, ifølge nyhetsbryået AFP.

Svært syk Lite er kjent om Chávez' tilstand, men i en følelsesladd tale i en kirke skjærtorsdag avslørte han for første gang at kreften han lider av, kan være dødelig.

Den 57 år gamle presidenten klarte ikke å holde tårene tilbake da han foran sin familie og et bilde av Jesus med et krusifiks ba til Jesus om å spare hans liv.

Etter den første operasjonen i fjor forsikret Chávez at kreften var slått tilbake og at han var frisk igjen, men siden er han operert to ganger til og har gjennomgått flere strålekurer.

  (NTB).

 OPPONENTEN:  Henrique Capriles prøver å bryte Hugo Chavez' 13 år lange maktposisjon i Venezuela. Men Capriles ligger klart bak på meningsmålingene før presidentvalget i oktober. FOTO: MIGUEL GUTIERREZ, EPA/NTB SCANPIX.
OPPONENTEN: Henrique Capriles prøver å bryte Hugo Chavez' 13 år lange maktposisjon i Venezuela. Men Capriles ligger klart bak på meningsmålingene før presidentvalget i oktober. FOTO: MIGUEL GUTIERREZ, EPA/NTB SCANPIX. Vis mer