Hyller Thorvald Stoltenberg: - Vi hadde trengt flere Thorvalder nå, ikke færre

Statsminister Erna Solberg og en rekke andre profiler hyller den tidligere utenriksministeren og forsvarsministeren.

HYLLEST: Statsminister Erna Solberg og en rekke norske profiler hyller Thorvald Stoltenberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HYLLEST: Statsminister Erna Solberg og en rekke norske profiler hyller Thorvald Stoltenberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere utenriksminister, forsvarsminister og mangeårig profilert Ap-politiker Thorvald Stoltenberg er død, 87 år gammel.

- Thorvald Stoltenberg døde fredelig hjemme i formiddag, med familien rundt seg, etter kort tids sykeleie, opplyser familien til NTB.

- Trist

Kort tid etter dødsfallet ble kjent, har flere norske profiler hyllet politikeren, som også var far til tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

- Trist med beskjeden om at Thorvald Stoltenberg har gått bort. Vi husker ham som utenriksminister og fredsmegler, men først og fremst som et varmt menneske. Gjennom et langt liv gjorde han en stor og viktig innsats for Norge. Sender varme tanker til øvrig familie, skriver statsminister Erna Solberg.

- Han var en viktig stemme i det offentlige ordskiftet helt inntil nylig. Gjennom et langt liv gjorde han en stor og viktig innsats for Norge. Jeg har kondolert Jens Stoltenberg personlig, og sender varme tanker til øvrig familie, sier Solberg videre.

- En bauta

Stoltenberg var involvert i flere greiner i norsk samfunns- og kulturliv. Han var engasjert i kultur, idrett, ruspolitikk og sosialpolitikk.

- Thorvald Stoltenberg er død. En av de varmeste, kunnskapsrike og karismatiske menneskene jeg har møtt. For noen år siden ringte jeg han og ville invitere han til et møte. Endte med å invitere meg hjem til sitt legendariske kjøkkenbord. Hvil i fred! skriver tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft.

- En meget stor norsk politisk bauta har gått bort. Thorvald Stoltenberg var alltid hyggelig å møte, både vis, omtenksom og solidarisk. Mine dypeste kondolanser til familien. Hvil i fred! skriver stortingsrepresentant Abid Raja (V).

Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Jan Erik Fåne, skriver følgende.

- Vi hadde trengt flere Thorvalder nå, ikke færre.

Respektert

Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet, sier følgende:

- Jeg synes det er trist. Thorvald Stoltenberg var en person man ble glad i. Det var alltid en glede å møte ham. Han var en varm politiker, og derfor ble han respektert i alle politiske miljøer.

- Han så mennesker, og hadde en kunnskap og trygghet i bunn som gjorde at han fikk en ro rundt seg. Han var alltid vennlig mot nye representanter på Stortinget. Det er vemodig. Han var en flott mann og en stor politiker.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer