Terrorangrepet på New Zealand

Hyller ukjent helt etter terrorangrepet

- Uten hans inngripen, hadde mange flere blitt drept, sier vitner.

UKJENT HELT: Innbyggerne i Christchurch plasserte blomster rundt ved åstedene lørdag. Vitner beskriver nå det som er en ukjent helt som grep inn og ifølge dem hindret at flere ble drept. Foto: Jorge Silva/Reuters
UKJENT HELT: Innbyggerne i Christchurch plasserte blomster rundt ved åstedene lørdag. Vitner beskriver nå det som er en ukjent helt som grep inn og ifølge dem hindret at flere ble drept. Foto: Jorge Silva/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

28 år gamle Brenton Tarrant var barbeint og ikledd en hvit fengselsdrakt da han natt til lørdag ble besluttet varetektsfengslet i tre uker. Han skal ha smilt mot pressekorpset og gjort et tegn som skal symbolisere «hvit makt».

Foreløpig er han siktet for ett drap, men flere siktelser vil komme. Det varslet både dommeren og politiet.

Terrorangrepene ved to moskeer i Christchurch natt til fredag har så langt krevd 49 liv. Flere barn skal være blant de drepte, melder NTB. New Zealands statsminister Jacinda Ardern opplyste lørdag at ytterligere 39 personer er på sykehus - barn så vel som voksne og eldre.

Ifølge vitner på stedet, kunne enda flere blitt drept eller skadd i angrepet. Ifølge Sky News beskriver flere vitner det som skal være en ukjent helt, som grep inn da Tarrant rettet våpenet mot dem som var til stede i moskeen for å be.

- Flere kunne dødd

En overlevende ved navn Syed Mazharuddin forteller til New Zealand Herald at han var i moskeen for å be sammen med en 60-70 personer fredag. Det var da han hørte skuddene.

Han forteller at det brøt ut et komplett kaos. Mazharuddin forteller så om en ung mann som prøvde å avvæpne gjerningsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer