Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept i knivangrep:

Hylles: - De beste av oss

Da publikum overmannet den mistenkte London-terroristen, visste de ikke at bombevesten hans var falsk. Nå hylles de av politiet, London-ordføreren og statsministeren.

HELTESTATUS: Denne mannen hylles nå som helt i Storbritannia. Vis mer

Da væpnet London-politi ankom London Bridge like før klokka 15.00 fredag ettermiddag, var den mistenkte terroristen allerede blitt overmannet.

Bare øyeblikk tidligere hadde den mistenkte gjerningsmannen knivstukket og såret flere personer på brua.

I kaoset som oppsto tok andre tilfeldige forbipasserende personer affære, og sammen klarte de å avvæpne, overmanne og holde den mistenkte terroristen i bakken til politiet kom.

Nå hylles de tilfeldige heltene på London Bridge av politiet, London-ordføreren og Storbritannias statsminister.

DRAMATISK: Disse bildene viser hvordan sivile i området og politiet sammen overmanner angriperen på London Bridge. Klippet er sladdet i de sekundene politiet skyter gjerningsmannen. Video: @HLOBlog /Twitter. Vis mer

«Bemerkelsesverdig»

- Det som er bemerkelsesverdig med bildene vi har sett, er det utrolige heltemotet publikum utviste. De løp bokstavelig talt mot fare, uvitende om hva som ville møte dem, sa London-ordfører Sadiq Khan fredag kveld.

Han poengterte, i likhet med politiet før ham, at da den mistenkte terroristen ble overmannet, visste ingen at den synlige bombevesten han bar på overkroppen var falsk.

- De er virkelig de beste av oss. På vegne av alle London-boere vil jeg takke dem, la Khan til.

HYLLER: Ordfører i London, Sadiq Khan, hyller de sivile borgerne som overmannet gjerningsmannen på London Bridge. Vis mer

Også statsminister Boris Johnson hyllet publikum i en uttalelse til Sky News tidligere i kveld.

- Jeg ønsker å hylle det ekstraordinære heltemotet til publikum, som fysisk intervenerte for å beskytte livene til andre. De representerer det beste ved landet vårt, og jeg ønsker å takke dem på vegne av hele landet, sa Johnson.

Skutt og drept

Videoer fra hendelsen viser hvordan publikum sammen håndterte den mistenkte gjerningsmannen.

Mens han ble overmannet av andre, tok en dresskledd mann kniven fra den mistenkte gjerningsmannen, og beveget seg vekk fra stedet.

En annen video viser deretter hva som skjer når politiet kommer til stedet.

En mann i skjorte og genser lå da over den mistenkte terroristen, og holdt ham nede i bakken. Da politiet kom, rev de med seg den tilfeldige personen og beveget seg bakover igjen.

Bare øyeblikk seinere blir den mistenkte terroristen skutt mens han lå på bakken.

NB! STERKE INNTRYKK: En mann skal være skutt og drept av London-politiet på London Bridge. Vis mer

To drept

Politiet rykket ut til London Bridge klokka 14.58 norsk tid. Da gikk meldingene inn til politiet ut på at en mann hadde knivstukket flere personer.

Under en pressekonferanse i 21.15-tida bekrefter London-politiet at to personer er drept.

Ytterligere tre personer ble skadd, ifølge Londons politidirektør Cressida Dick.

PRESSEKONFERANSE: Politiet holdt pressekonferanse i forindelse med terrorangrepet på London Bridge fredag 29.november. Video: AP Vis mer

Rammet av terror

I juni i 2017 ble London Bridge og Borough Market rammet av terror. Tre terrorister kjørte på fotgjengere på brua før de tok seg til Borough Market.

De var bevæpnet med kniver, og knivstakk en rekke personer før de selv ble skutt og drept av politiet.

Åtte personer ble drept og flere titalls andre personer ble skadet i terrorangrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media