SLUKKET STORBRANN. Brannen i Bergen torsdag kveld ble slukket i løpet av en snau time. Nødetatene roses etter innsatsen. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SLUKKET STORBRANN. Brannen i Bergen torsdag kveld ble slukket i løpet av en snau time. Nødetatene roses etter innsatsen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Hylles av profiler etter brannslukking

Tekniske undersøkelser starter fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storbrannen i Bergen sentrum ble meldt slukket rundt klokka 23.30 torsdag kveld og natt til fredag er fortsatt mannskaper på plass ved åstedet av sikkerhetshensyn og etterslukking.

- Status akkurat nå er at det er vakthold på stedet i den grad det er behov for etterslukking, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Arve Samsonsen til Dagbladet i natt.

Hylles De første meldingene om brannen tikket inn klokka 22.36 - og en snau time seinere var brannen slukket. Brannvesenet og redningsetatene hylles i sosiale medier i natt.

- Brannen i Bergen gudskjelov slukket.Takk gutter og jenter i Bergen Brannvesen! skriver Bergen-ordfører Trude Drevland på Twitter.

Og andre Bergens-profiler følger opp:

BRANN. 
Brann i Lille Øvregate i Bergen torsdag kveld.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANN. Brann i Lille Øvregate i Bergen torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Bergen slapp med skrekken. Gudskjelov. Takk til @110Hordaland, skriver Davy Wathne.

- All honnør til brannvesenet (og regnværet) i Bergen, skriver artist og musiker John Olav Nilsen.

- Tusen takk til Bergen brannvesen! skriver bystyremedlem for Miljøpartiet De Grønne i Bergen, Sondre Båtstrand.

Operasjonsleder Samsonsen kommenterer rosen:


- Fra vårt ståsted ble dette løst på en god måte. Nødetatene samarbeidet godt og fikk raskt kontroll på brannen, sier operasjonslederen til Dagbladet i natt.

- Hva er årsaken til brannen?

- Det er det for tidlig å si noe om. Stedet må bli klarert først og åstedet må bli kaldt, sier operasjonslederen.

Tre til sykehus Det ble først meldt om røykutvikling fra et hus, men etter kort tid utviklet det seg til en større brann. Brannvesenet gjennomsøkte de berørte husene og forsikret seg om at det ikke var flere personer enn de seks skadde som ble redegjort for.

- De første brannfolkene som kom til stedet møtte flere som var forbrent på hendene, sa Frode Bødtker, vakthavende sjef i Bergen brannvesen ifølge NTB.


Tre av de skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus for behandling, mens de tre øvrige slapp fra det med et besøk hos legevakten.

Foruten de seks som ble skadd, ble 22 personer evakuert.