BLE SJOKKERT:  Professor Alice Dreger fulgte en skoletime på ungdomsskolen, og var overrasket over hvor moralistisk og uvitenskapelig det var.
BLE SJOKKERT: Professor Alice Dreger fulgte en skoletime på ungdomsskolen, og var overrasket over hvor moralistisk og uvitenskapelig det var.Vis mer

Hylles etter live-tvitring fra sønnens seksualundervisning

«Du finner en bra jente. Hvis du finner en som sier «nei», har du funnet den riktige. HAN SA FAKTISK AKKURAT DET!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon



































Seksualundervisningen er ofte omdiskutert. Men en live tweet-rekke fra en offentlig skole i USA ble spredt på nett på rekordtid etter Alice Dreger hørte på foredraget om avholdenhet i sønnens klasserom.

Klaget over undervisningen
Dreger er professor ved Northwestern University i Chicago og forfatter av boka «Gallileos middle finger». Hun er særlig kjent for sitt arbeid med interseksualitet.

Sønnen hennes klaget over seksualundervisningen første året på ungdomsskolen. Hun fikk lov å sitte i et hjørne og høre på. Planen var å notere ned punkter, men med pc tilkoblet nett, refererte hun mye av seansen.

Masse retweets
Læreren hadde to som skulle fortelle sine historier, og Dreger tvitret det hun hørte. Til flere og flere retweets. Og med større og større vantro.

Blant annet fortalte den ene at det var 16 prosent sjanse for at kondomet ikke fungerer, og mente mye av problemene i livet hans skyldtes at han ikke hadde vært avholdende.

«Hele denne historien om overdoser, folk i fengsel, utenomekteskapelig graviditet er ironisk nok en historie om denne fyrens motstandskraft og normalitet», tvitret Dreger.

«Nei» som riktig svar
«Du finner en bra jente. Hvis du finner en som sier «nei», har du funnet den riktige. HAN SA FAKTISK AKKURAT DET!»

«Jeg får lyst til å rekke opp hånda og si «Kan jeg fortelle min seksuelle historie, som inneholder mye glede både før og under ekteskapet?»

Hun avsluttet med et tørt: «Det er ferdig. Jeg trenger en drink»

Ville ikke diskutere
I The Stranger forteller at sønnen startet med å spørre om undervisningen var evidensbasert, noe som ble bekreftet.
- Hvorfor lærer du da bort at avholdenhet gjør at færre har sex før ekteskapet, når det ikke er sant, og det fører til mer sex uten prevensjon.

Læreren henviste til en side som oppfordret til avholdenhet, og ville deretter ikke diskutere mer om bevismaterialet.

Mange hundre retweetet Dreger og i ettertid er live tvitringen spredt i flere andre kanaler og delt av mange titalls tusen.

Ble hyllet «Du er min nye helt», skriver én. «dette. Dette. Dette! DETTE!» skriver en annen.

Hyllesten ble såpass stor at hun til slutt fikk problemer med å få svart alle. «Beklager, jeg klarer ikke å respondere på alle de fantastiske tingene folk tvitrer til meg. Det har vært noen sjuke dager», skrev hun fredag.

(Vi har bygget inn en hel del av tweetene hennes her, men vil du ha mer, er alt samlet her)