TOK BEINA FATT: Politimannen måtte trå til for å hjelpe kvinnen. Foto: Lancaster Sheriff's Station/Facebook
TOK BEINA FATT: Politimannen måtte trå til for å hjelpe kvinnen. Foto: Lancaster Sheriff's Station/FacebookVis mer

Hylles for det han gjorde da han fant den eldre kvinnen i veikanten

Visesheriffen hylles etter det han gjorde for kvinnen.

Sheriffkontoret i Lancaster, California fikk først telefon om en rullestol som sto midt i veien, og ble bedt om å fjerne den. Det skulle bli vanskeligere enn de først hadde tenkt.

Politimennene Chapman og Montanez fikk telefon om en trafikkforstyrrelse tidligere denne uka. Ifølge CBS News ble de fortalt at en rullestol sto midt i veien og sperret trafikken.

Da de kom fram fikk de erfare at situasjonen var noe annerledes enn de hadde trodd.

Det var en rullestol langs veikanten, men i den var det en eldre kvinne. Hun satt i en motorisert rullestol som hadde gått tom for strøm, og hadde dermed strandet i veikanten. Politimennene tilbød henne skyss, men rullestolen var for tung til å få inn i bilen, og på grunn av batteriet kunne ikke stolen pakkes sammen.

Kvinnen ville heller ikke forlate stolen, fordi hun jo er avhengig av den.

Den ene av politimennene, visesheriff Montanez, trådde dermed til. Istedenfor å la henne eller rullestolen stå igjen, gikk han ut av bilen og begynte å trille kvinnen og stolen.

Hjemmet hennes var omtrent en mile, drøye halvannen kilometer, fra der de befant seg. Det hele ble en noe sakte tur tilbake til kvinnens hus, hvor Montanezs makker kjørte patruljebilen bak rullestolen hele veien.

Det førte naturlig nok til en nokså saktegående patrujlebil, som igjen ga en god latter til alle de involverte.

- Chapman ertet ham for hans sakte fart, du kan høre vår eldre venn få seg en god latter av det hele, skriver sheriffkontoret på sin facebookside, og innlegget har fått god respons.

I kommentarfeltet raser det inn lovord om Montanezs innsats.