Hylles for kirkeklatring

Mannen som fylleklatret opp Nidarosdomen hylles på en klatreside på nettet. Der diskuteres blant annet klatreruta han valgte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var forrige helg at den livsfarlige klatreturen på utsiden av den enorme katedralen i Trondheim sentrum. 20-åringen hadde ikke planlagt klatreturen, det var mer en innskytelse han fikk på vei til et hotell etter en fuktig bytur.

Mannen kom seg inn i kirken gjennom en ulåst dør i hovedtårnet og foretok en liten privat rundtur inne i domen før han ble pågrepet på vei ut av gudshuset.

Nå diskuteres turen på klatresida Steepstone, skriver Adresseavisen.

- Vi er mange som har siklet på de fine linjene på Domen de siste åra. Som vanlig har det blitt med tomt prat. Endelig var det noen som iverksatte. Godt jobba! skriver en klatrer på internettsida.

En annen person kaller bestigningen for «stor kunst», og så langt er det nærmere 30 innlegg på sida. Det legges også ut råd til andre klatrelystne: Blant annet oppfordres de til å klatre opp på baksida slik at politiet ikke få inn tips fra publikum.

20-åringen får også kritikk for at han full da han klatret.

- Det er jo rett og slett doping, og doping hører ikke hjemme i idretten, skriver en debattant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.