Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hylles som homofavoritt

Knut Arild Hareide, leder i Kristelig Folkeparti, hylles nå av norsk homobevegelse, som sier det er tydelig at han har andre holdninger enn KrF-lederne før ham.

20130909   Knut Arild Hareide ble kjørt hjem av Dagrun Eriksen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
20130909 Knut Arild Hareide ble kjørt hjem av Dagrun Eriksen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tydelig at Hareide har andre holdninger til homofili enn forgjengerne, sier Bård Nylund, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner til Bergens Tidende.

De gleder seg over at KrF i sitt alternative statsbudsjett lover to millioner kroner til LLHs prosjekt, Rosa kompetanse, et undervisningsprosjekt om homofili i skole og barnehage.

- Det er veldig positivt at de nå trekker fram Rosa. Det har skjedd en positiv utvikling i det partiet, sier Ingvild Endestad, kommunikasjonsrådgiver i LLH.

Kontrastene i KrF er store sammenlignet med landsmøtet i 2009. I en debatt om den nye ekteskapsloven den gang uttalte KrF-politikere at loven var en hån, trakassering og latterliggjøring av Guds skaperordning, en «tragedie for landet» og «naturstridig».

Ordbruken gjorde at Knut Arild Hareide valgte å gå ut mot sine egne partifeller.

- Jeg blir dypt skuffet over at delegater på vårt landsmøte bruker vår talerstol til å si at homofilt samliv er unaturlig, og at det er hån mot skaperverket. Det er ikke KrFs syn, skrev han i et innlegg på KrFs nettsider.

Men i Hareides hjemfylke er tonen en annen. Fylkesleder Pål Kårbø (KrF) mener partiledelsens homoliberale linje svekker partiet.

- For en god del opplevdes det som at vi endrer syn. Det oppleves som at vi er veldig i fri flyt, sier Kårbø, som blir partiets førstekandidat ved fylkesvalget i Hordaland neste høst.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media