Hyllet bin Laden: «Viva Osama, viva Osama»

Hyllet terroristen utenfor den amerikanske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under markeringen utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo satt slagordene mot USA løst. Det gjorde også hyllesten av terroristen Osama bin Laden.

- Viva Osama, viva Osama, ropte demonstrantene blant slagordene mot USA og Barack Obama.

Det er den amerikanskproduserte hatvideoen «Innocence of Muslims» som har utløst demonstrasjonene. Etter dagens fredagsbønn var det demonstrasjoner både på Youngstorget og utenfor ambassaden. Islamsk Råd Norge sto bak markeringen på Youngstorget, mens gruppa Profetenes Ummah demonstrerte utenfor ambassaden.

Det var der de hardeste utsagnene falt.

- Straffen for å håne profeten er dødsstraff. Unge, gamle og kvinner tørster etter hevn, hevdet demonstrantene.

- Dette er på mange måter verre enn karikaturene, ble det også sagt med henvisning til bråket som oppsto etter at vestlige aviser trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

- Fredelig og verdig måte Det var på Youngstorget den største gruppa hadde samlet seg. Der deltok også representanter fra det muslimske og kristne miljøet i Oslo, samt ordfører Fabian Stang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer