Hyllet Breivik - dømt til fengsel

En 43 år gammel nordmann er dømt til fengsel etter at han hyllet massemorderen Anders Behring Breivik.

FENGSEL: En nordmann bosatt i Danmark er dømt til 60 dagers fengsel for å ha hyllet massemorderen Anders Behring Breivik. Nordmannen forsøkte også å gi inntrykk av at han planlagt massemordet på Utøya sammen med Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FENGSEL: En nordmann bosatt i Danmark er dømt til 60 dagers fengsel for å ha hyllet massemorderen Anders Behring Breivik. Nordmannen forsøkte også å gi inntrykk av at han planlagt massemordet på Utøya sammen med Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagene etter det grusomme massemordet på Utøya og terrorbomba i regjeringskvartalet 22. juli 2011, forsøkte en 43 år gammel nordmann bosatt i danske Vejle å gi inntrykk av at han hadde vært med og planlagt de grusomme handlingene.

Ifølge danske Ekstra Bladet skal nordmannen - som omtales som «BF» - ha bodd i Danmark de siste åra.

Etter terrorhandlingene skal nordmannen hyllet Anders Behring Breivik gjennom å publisere innlegg på Facebook.

Tidligere sex-dømt Nordmannen skal tidligere ha blitt dømt til forvaring i Norge, etter at han ble funnet skyldig i voldtekt og sexovergrep mot barn.

43-åringen skal også ha sendt flere sms-er til Anders Behring Breiviks mobil, hvor han forsøkte å villede politiet til å tro at han hadde noe med terroren å gjøre.

«BF» skal ha forsøkt via sms-ene å få politiet til å tro at han og Breivik hadde kommunisert om terroren før den 22. juli 2011.

60 dager Nå er nordmann dømt til 60 dagers fengsel av retten i Kolding på Jylland.

43-åringen har bodd i Danmark side 2005, etter at han ble løslatt fra forvaringsdommen.

Retten i Kolding dømte nordmannen også for ulovlig besittelse av våpen. 43-åringen poserte på et bilde på sin Facebook-side med et  gevær.