<strong>NAKENHYLLEST:</strong> Her, foran alteret i Oslo domnkirke, simulerte de tre nakne aksjonistene sex for å vise støtte til den avskedigede Oslo-presten Einar Gelius. De tre ble pågrepet etter kort tid for ordensforstyrrelse. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
NAKENHYLLEST: Her, foran alteret i Oslo domnkirke, simulerte de tre nakne aksjonistene sex for å vise støtte til den avskedigede Oslo-presten Einar Gelius. De tre ble pågrepet etter kort tid for ordensforstyrrelse. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer

Hyllet Gelius med kirke-sex

Tre personer fra «Fuck for forest» simulerte sex foran sjokkerte kirkegjengere i Oslo domkirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kirkegjengerne som hadde samlet seg for gudstjeneste kristi himmelfartsdag trodde knapt sine egne øyne da de tre nakne aksjonistene satte i gang med den simulerte sex-akten foran alteret i dag.

De tre aksjonistene er fra organisasjonen Fuck for forest, som tidligere har bemerket seg ved å ha sex på scenen under Quart-festivalen i 2004.

Skal man tro Fuck for forests egen melding om opptrinnet, fikk de tre holde på fra klokken 11.01 til de ble pågrepet klokken 11.17 - altså et drøyt kvarter.

De tre ble pågrepet i kirken for ordensforstyrrelse.

- Vi har pågrepet tre personer. Det ble sagt at de simulerte sex foran alteret under gudstjenesten i Oslo domkirke, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet ble varslet om opptrinnet klokka 11.10.

Fuck for forest skriver selv at «noen mennesker i den erotiske miljøvernorganisasjonen Fuck for forest ble engasjert i saken, der det virket som om ytringsfrihet og sexual frihet har blitt undertrykket av et religiøst regime ...  Fuck for forest vil ta naturen tilbake igjennom kjærlighet. Takk til Einar Gelius for å tørre å vise sine meninger om seksualitet og religion.»

Einar Gelius selv er noe avmålt til nakenhyllesten:

- Nei, nå må du slutte! Har du hørt på maken. Herregud, det må jo være midt i gudstjenesten, sier Geluis til VG.

- Det er hyggelig med all støtte, altså, men dette var vel litt i overkant. Jeg kjenner ikke disse folkene engang, sier Gelius.

<strong>HOLDER KOKEN:</strong> Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson i Fuck for forest hadde sex på scenen under bandet Cumshots konsert på Quart-festivalen i 2004. Hol Ellingsen skal også ha vært med på nakenstuntet i Oslo domkirke i dag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HOLDER KOKEN: Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson i Fuck for forest hadde sex på scenen under bandet Cumshots konsert på Quart-festivalen i 2004. Hol Ellingsen skal også ha vært med på nakenstuntet i Oslo domkirke i dag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer