TRUSSELDØMT: Den norske islamisten Ubaydullah Hussain ble tidligere i år dømt for trusler. Nå er han tiltalt for oppfordring til drap. Foto: Ralf Lofstad
TRUSSELDØMT: Den norske islamisten Ubaydullah Hussain ble tidligere i år dømt for trusler. Nå er han tiltalt for oppfordring til drap. Foto: Ralf LofstadVis mer

Hyllet In Aménas-drapene, Boston-bombene og brutalt soldatdrap

Ny tiltale mot den norske islamisten Ubaydullah Hussain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at den norske islamisten Ubaydullah Hussain er tiltalt for flere tilfeller av oppfordring til drap.

Ifølge forsvarer John Christian Elden, nekter Hussain straffskyld.

Av tiltalebeslutningen går den fram at Hussain har hyllet en rekke terrorhandlinger på sosiale medier.

- Belønne våre brødre Om terrorangrepet mot Statoil-anlegget In Aménas i Algerie i januar i fjor, hvor fem nordmenn ble drept, skrev Ubaydullah Hussain en hyllest til terroristene.

«Måtte Allah swt belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av islam ut av våres lang og utslette dem», skrev Hussain på Facebook 20. januar 2013, samme dag som 23 gisler ble drept ved In Aménas.

Hussain kommenterte også bombeangrepet mot Boston marathon i april 2013.

«EKTE LØVER!!! Måtte Allah SWT belønne dem», skrev den norske islamisten på sin Facebook-profil.

Islamisten lot det heller ikke gå upåaktet hen at den britiske soldaten Lee Rigby ble drept på åpen gate i London i mai 2013.

Hussain hyllet sine «modige brødre» og omtalte det brutale drapet som «gledelige nyheter fra England».

- Demokratisk problem Ubaydullah Hussains forsvarer, John Christian Elden, er sterkt kritisk til statsadvokatenes framferd i denne saken.

- Siktede nekter straffeskyld for dette, og det er de samme uttalelsene Oslo tingrett i fjor kommenterte som lovlige, men usmakelige, sier Elden og fortsetter:
 
- Hvis norsk ytringsfrihet ligger så lavt som statsadvokatene her gir uttrykk for, har Norge et demokratisk problem. Uttalelsene er lovlige i for eksempel England og USA som er de land som omtales. Hvorfor Norge her skal være mer katolske enn paven bare fordi vi ikke liker uttalelsene, er vanskelig å se, sier Elden og avslutter:
 
- At man støtter feil side i en krig, slik statsadvokatene ser det, bør angripes i det offentlige ordskiftet og ikke i en rettssal.

Trusseldømt I februar i år ble Hussain dømt til 120 dager i fengsel for trusler mot to navngitte journalister. Han var dessuten anklaget for å ha truet en sakkyndig i rettssaken mot mulla Krekar i oktober 2012.

Videre var han tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot jøder på internett, og for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning.

Hussain, som tidligere var leder for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, nektet også da straffskyld, og hevdet at han ikke mente å true. Det festet ikke retten lit til.

Han slapp imidlertid å gå i fengsel. Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år. Ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.