Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyllet Johaug. Drept

En 48 år gammel finsk kvinne er tiltalt for drap på sin mann. Politiet hevder hans hyllest til Therese Johaug er sental i saken.

- SENTRAL: En diskusjon om Therese Johaug skal ifølge aktoratet være sentral i drapssaken i Finland. Mannen skal ha forklart seg om krangelen før han ble drept, mensFoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- SENTRAL: En diskusjon om Therese Johaug skal ifølge aktoratet være sentral i drapssaken i Finland. Mannen skal ha forklart seg om krangelen før han ble drept, mensFoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En 48 år gammel finsk kvinne er tiltalt for drap på sin mann. En hyllest til Therese Johaug skal ifølge aktoratet være sentral, skriver svenske Expressen.

Mannen ble drept i vår, og kona er nå tiltalt. Hun var før drapet allerede under etterforskning for grov mishandling av sin mann, ifølge finske IltaSanomat.

Den første hendelsen skal ha skjedd i mars 2019 under ski-VM i Seefeld. Mannen skal ha uttrykt at han syntes Therese Johaug var verdens beste skiløper.

Så startet bråket. I et politiavhør sa mannen at kona først hentet et strykejern som hun forsøke å slå ham med. Så tok hun en fruktkniv som hun stakk ham med, forklarte mannen i et politiavhør i etterkant av VM.

- Jeg tror ikke at hun likte at jeg snakket om andre kvinner, sa mannen.

Kvinnen har overfor politiet innrømmet at hun og mannen hadde en diskusjon om Therese Johaug.

Politiet fant en blodig fruktkniv under noen klær i et skap, men kvinnen har nektet skyld i både mishandlingen og senere drapet.

Den drepte mannen var 63 år gammel, og skal ha blitt funnet død i en én måned etter drapet. Aktor ber om livstidsdom for den 48 år gamle kvinnen, skriver IltaSanomat torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!