Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hyllet og hatet: Slik har Erdogan endret Tyrkia

I spillet om flyktningkrisa sitter Recep Erdogan på all trumfen. Det gjør han også på hjemmebane.

HYLLET OG HATET: Her feirer tyrkere at Erdogan ble deres første direkte valgte president noensinne. Siden august 2014 har rettsvesenet behandlet 1845 saker om ærekrenkelser mot Erdogan. Journalister som skriver negativt om presidenten, kan bli trukket for retten. Men presidenten har massiv støtte i hjemlandet. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix
HYLLET OG HATET: Her feirer tyrkere at Erdogan ble deres første direkte valgte president noensinne. Siden august 2014 har rettsvesenet behandlet 1845 saker om ærekrenkelser mot Erdogan. Journalister som skriver negativt om presidenten, kan bli trukket for retten. Men presidenten har massiv støtte i hjemlandet. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix Vis mer

ISTANBUL (Dagbladet): - Erdogan er en sterk leder, sier Ugur (36).

Fra barbersalongen sin har han utsikt over Erdogan-stadionet i Istanbul. Det var her i bydelen Kasimpasa Tyrkias president vokste opp, og på denne stadionet han spilte fotball. Lenge før han kom til makten i Tyrkia og ble den sterkeste tyrkiske lederen siden Atatürk.

- Jeg har stemt på Erdogan, jeg ville stemt på ham fire ganger, sier Mehmet (22) og holder opp fire fingre i Rabia-symbolet.

- Han er tøff, en leder, en sultan. Vi vil ha Tyrkia tilbake til sin storhetstid, til Det osmanske riket, legger barberer Ugur til.

Erdogan vant valget i Tyrkia i november med overveldende flertall og 49,5 prosent av stemmene. Internasjonalt skjelles han ut for å stramme grepet om Tyrkia, undertrykke opposisjonspartier og kneble pressen. Det samtidig som en hestehandel med EU og Syria-flyktningene har blitt spikret.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?