Jens Stoltenbergs tale til Kongressen

Hyllet som en rockestjerne i Kongressen: - Bare én ble sittende

Ted Cruz og Mitch McConnell skryter av Jens Stoltenberg til Dagbladet etter talen. Slik sjarmerte han Kongressen.

WASHINGTON D.C.: Kongressen begynte å le da Jens Stoltenberg snakket om den første nordmannen som kom til USA. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. / OSLO (Dagbladet): Jens Stoltenberg holdt i ettermiddag en tale for Kongressen i USA i forkant av Natos 70-årsjubileum i morgen.

Foran en nesten fullsatt sal bestående av medlemmene fra Representantenes hus og Senatet, ble den norske generalsekretæren i Nato tatt imot som en rockestjerne.

Da Stoltenberg (60) skulle gå på scenen ble han møtt av en stående applaus fra en fullsatt sal, en applaus som varte i over 40 sekunder, før han fikk kommet i gang med sin tale.

Da han først startet, ble han avbrutt av nærmest rungende jubel ved flere anledninger. Riktignok var det flere ledige seter på Republikanernes benker enn hos Demokratene.

Historisk

Det er første gang en leder for en internasjonal organisasjon får æren av å tale for Kongressen, og Stoltenberg fikk en velkomst som var meget varm.

I talen la Stoltenberg vekt på å framheve hvor viktig amerikanerne har vært for NATO.

Ifølge Stoltenberg har NATO vært avgjørende for europeisk sikkerhet. Men NATO har også vært bra for USA, sa han.

- Gjennom NATO har USA mer venner og allierte enn noen annen stormakt. Det har gjort USA sterkere, tryggere og sikrere, sa Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer