Ron Johnson

Hyllet «Trump-medisin» - utestengt

Den republikanske senatoren Ron Johnson er utestengt fra Youtube i sju dager for å skrytt av medisinen hydroksyklorokin som behandling mot corona.

ALLIERTE: Få har gjort mer for å forsvare USAs forrige president Donald Trump og hans rolle i angrepet på Kongressen 6. januar enn den republikanske senatoren Ron Johnson. Foto: AP Photo/Andy Manis
ALLIERTE: Få har gjort mer for å forsvare USAs forrige president Donald Trump og hans rolle i angrepet på Kongressen 6. januar enn den republikanske senatoren Ron Johnson. Foto: AP Photo/Andy Manis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Johson får dermed ikke laste opp videoer hos Youtube den neste uka etter at kontoen hans delte et klipp hvor han skrøt av hydroksyklorokin som medisin mot covid-19.

Videoen ble fjernet, og en talsperson for Youtube sier til Fox News at videoen bryter Googles retningslinjer mot medisinsk feilinformasjon.

Trumps favoritt

USAs forrige president, Donald Trump, brukte selv mange måneder i fjor på å promotere malariamedisinen hydroksyklorokin som en «game changer» i behandlingen av corona. Han hevdet også at han tok medisinen selv.

Føderale, medisinske myndigheter i USA har imidlertid sagt at medisinen bare bør brukes på pasienter som er innlagt på sykehus eller i kliniske tester. Dette er fordi medisinen kan ha alvorlige bivirkninger - blant annet kan det påvirke hjerterytmen, skriver Washington Post.

En studie i New England Journal of Medicine i juni i fjor viste at hydroksyklorokin ikke forhindret at friske mennesker ble smittet med corona. Det viste at medisinen ikke var noe mer effektiv enn placebo, som i dette tilfellet var en vitamin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer