Hyllevarmer til 85 millioner

Nølende selger vil ha rekordpris for prakteiendom i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Går det mot prisrekord i boligmarkedet i Bergen? Vel, selgeren er ikke helt sikker på om hun vil slå til selv om det skulle komme inn et bud på prisantydningen på 13 millioner dollar, tilsvarende 85 millioner kroner, for luksusvillaen på Milde utenfor Bergen, som ligger ute for salg gjennom Christie?s Real Estate, skriver Kapital.

- Jeg trives egentlig så godt med det jeg gjør nå at jeg ikke vet om jeg kommer til å selge selv om det kommer inn et riktig bud, sier selger Torunn Økland til magasinet.

57-åringen tilhører en familie som i flere generasjoner har drevet med fiske, offshore og oppdrett — og nå også med bed & breakfast. I påvente av et fristende bud har Økland det siste året åpnet noen av rommene for overnattingsgjester som vil betale et par tusen kroner natten for sengeplass og frokost.Dette lover ikke så bra for boligbyggingen

Luksusvillaen, som ligger et kvarters kjøretur fra Bergen, har nemlig blitt en hyllevarmer på nettstedet Christie?s Real Estate. Selv i det internasjonale markedet har det vært vanskelig å lokke til seg pengesterke kjøpere som vil bla opp hele summen for eiendommen, skriver Kapital.

Kostbar eiendom Etter en byggeperiode på fem år ble huset ferdig i 2000. Det er på snaut 600 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, og tomten, som er på to og et halvt mål, inneholder både badehus, svømmebasseng og strandlinje med egen marina.

- Det er min private bolig der jeg leier ut seks rom til bed and breakfast, og i tillegg disponerer mine egne bedrifter noen kontorer, sier Økland til Kapital.

Byggekostnadene for huset alene endte i 2000 på cirka 38 millioner kroner. I tillegg førte vannskader og påfølgende rettsak til en ekstraregning på 11 millioner kroner.

Flere nyheter Solgte hytta selv - sparte 400.000 kroner Nyboligsalget like høyt som før boligmarkedet fikk seg en knekk  Dette lover ikke så bra for boligbyggingen