Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hyperaktiv hele sitt liv

Forsvareren til mannen (25) som er siktet for å ha knivdrept kjæresten i Kvinesdal, mener 25-åringen lider av hyperaktivitet, og burde fått psykiatrisk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  Min klient har vært hyperaktiv hele sitt liv. I perioder har han medisinert seg selv med rusmidler, mistet kontrollen og begått straffbare handlinger. Han har selv ønsket hjelp, men ikke fått det i tilstrekkelig grad. Med riktig medisinering kunne han fått kontroll med hyperaktiviteten, sier forsvarsadvokat Sverre Nordmo.

Utredning

Nordmo har i en årrekke representert mannen som skal ha knivstukket og drept sin 29 år gamle kjæreste i Kvinesdal onsdag kveld. Forsvarsadvokaten er usikker på om 25-åringen har diagnosen ADHD.

-  Jeg tror ikke han er blitt fullstendig utredet ennå. Nå er han 25 år gammel, så det er jaggu på tide at han blir det, sier Nordmo.

Som 14-åring stakk siktede en mann i magen med kniv. Han ble da underlagt barnevernets omsorg.

-  Fram til han var 20 fikk han hjelp av tre miljøarbeidere som bodde hos ham på skift. Da gikk det veldig bra. Når man fyller 20 år, er det voksenpsykiatrien som skal ta over, men der fikk han ikke tilstrekkelig oppfølging. Dermed fikk han problemer igjen, sier advokat Nordmo.

Nekter straffeskyld

Den 25 år gamle sørlendingen nektet straffskyld da han ble framstilt for varetektsfengsling i går. Siktede hevder at kjæresten uten forvarsel angrep ham på mannens eget kjøkken.

-  Min klient mener han forsvarte seg da kjæresten kom mot ham med en kniv. Det oppsto et basketak, og han vet ikke hvordan hun ble påført det dødelige stikket, sier advokaten.

Kranglet

Ifølge siktede var det ingen spesiell foranledning til slåsskampen. De hadde kranglet tidligere på dagen, men det skal ha dreid seg om bagateller.

-  Han er fryktelig lei seg og nedfor nå. Den drepte var hans kjæreste, og han har ikke ønsket dette. Min klient forsøkte å stoppe blødningen og ringte selv til AMK for å få hjelp, sier advokat Nordmo.

Han ba i går om at 25-åringen skal bli løslatt. Forhørsretten i Kristiansand skal avgi sin kjennelse i dag tidlig.