Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyperaktiv Young klar for Badet

HALF MOON BAY (Expressen/Dagbladet): Han kommer i en gammel amerikaner - en Mercury Turnpike Cruiser 1957-modell - og virker ikke det minste stressa. Men Neil Young har en fullbooka sommer foran seg. Fredag 13. juni spiller legenden i Frognerbadet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et livealbum, en svær turné og en dokumentarfilm om seg selv og bandet Crazy Horse. Det er det tilsynelatende heseblesende programmet Young har foran seg.

Norge står høyt på lista.

- Vi reiser til Europa 8. juni og spiller i Europa i fire uker, sier han og flirer fornøyd under hatten.

Allerede den 13. er han trekkplasteret under Norwegian Wood-festivalen i Oslo.

Jarmusch på laget

- Akkurat nå leter vi blant alle låtene for å få i stand et bra show. Det gjelder å få til den rette miksen slik at alle kan ha det kult - både vi på scenen og publikum, understreker han.

Liveplata, som slippes den 17. juni, heter «Year Of The Horse», og er en samling opptak fra fjorårets turné som blant annet landet på Kalvøya.

Samme tittel har den 100 minutter lange dokumentarfilmen som filmskaperen Jim Jarmusch har laget om Young.

- Jeg er filmfrik og liker å dokumentere ulike faser av livet mitt. Jeg ga Jim tips om en del filmet materiale som finnes av Crazy Horse fra 76 og utover til 86. Samtidig fulgte han oss på fjorårets turné med super-8-kameraer. Slik sett gir filmen et bilde av bandet over en 20-årsperiode, forklarer Young.

60 nye låter

Neil Young er kjent som en av rockens mest produktive artister.

- Før år 2000 kommer det en samleboks. Opp imot 60 låter som ingen andre enn jeg har hørt, er aktulle for boksen, forteller far sjøl.

YOUNG I SIGET: Neil Young er klar for Oslo og Norwegian Wood den 13. juni. Slik så det ut da han gjestet Kalvøya sist sommer.