Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hypermoderne og hjemmekoselig

På flunkende nye Løkeberg skole i Bærum, er det PC med internett i hvert klasserom, moderne ventilasjonsanlegg, lekre tretak med lyddempere, varmekabler i gulvene og hypermoderne justerbare stoler. Selv tavlene har ekstrautstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt er nytt og vaskehjelpen sier god helg til oss, sier tredjeklassingen Helge (8) stolt.

Sammen med 250 andre elever, innviet han den hypermoderne Bærumsskolen første januar i år. Når byggearbeidene er ferdig til høsten, stiger elevtallet til mellom 500 og 600, fordelt på første til sjuende klasse.

- Det er klart det er inspirerende å få jobbe i så flotte omgivelser. Elevne setter også pris på at det er så pent. Men det er tross alt menneskene som avgjør om et sted er godt å være eller ikke, understreker rektor Christine Borge.

God luft

Det røde teglsteinsvidunderet til 120 millioner kroner, er kommunens nye, stolte flaggskip. Der finner du ikke triste, mørke korridorer eller skumle fellesdoer. Fire lave skolestuer omkranser skolegården som en liten landsby. Hver av dem huser to klassetrinn. Alle husene er utstyrt med egne garderober med flislagte gulv og varmekabler, toaletter, skolefritisordning med kjøkken og romslige fellesrom med fargeglade tekstiler. Et mykt gummiteppe under lekeapparatene i skolegården, skal forhindre alvorlige skader. På sløydsalen får vintersola den nylagte parketten til å glinse. Lærerne har selvsagt egne arbeidsplasser og tilgang på PC, og utenfor det store og lyse oppholdsrommet deres, kan de trekke luft på en svært så romslig veranda.

Måtte stenge

- 120 millioner kroner høres mye ut, men det er hva det koster å bygge en moderne skole i dag. Å sette opp et gipspalass ville sikkert vært billigere, men da måtte man regne desto mer i vedlikeholds- og driftsutgifter, hevder Bjørn Karlsen, skolesjef i Bærum.

Men selv om Løkeberg skole, fortjener karakteren svært bra i stil og form, går flere av kommunens 13ø000 elever på skoler som ikke engang får bestått. Stabekk skole som bare ligger et steinkast unna Løkeberg, måtte stenges en periode fordi inneklimaet var så elendig.

Roligere

Bare to ganger om dagen, forstyrreres elevene på Løkeberg av skoleklokka. 08.45 forteller den at nok en arbeidsdag er begynt og presis klokka 11.45 vet barna at matpakka må være spist opp.

- Vi er opptatt av at aktivitetene styrer klokka og ikke omvendt. Dermed stykkes ikke dagene opp på en kunstig måte. Et moderne ventilasjonssystem, gjør også at barna ikke må ut for å lufte seg hver time, sier Borge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!