Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hypnose mot røyk

TROMSØ (Dagbladet): Nå skal leger, sykepleiere og andre sykehusansatte i Tromsø få hjelp til å stumpe røyken ved hjelp av hypnose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røykere tar lange pauser og er helt åpenbart mindre effektive arbeidstakere enn ikkerøykere, sier direktør Knut Schrøder ved Regionsykehuset i Tromsø. RiTø tar steget ut av skolemedisinen og sverger til alternative metoder. Sykehuset samarbeider med en britisk hypnotisør som besøker Tromsø flere ganger i året. Sykehusets antirøykekampanje vil koste et sekssifret beløp.

- Når vi betaler en hypnotisør 1600 kroner for å få en ansatt til å slutte, vil det uansett lønne seg for oss, sier Schrøder, som understreker at det å stumpe røyken skal basere seg på frivillighet .

Statistikken viser at over 1000 personer, nesten hver tredje sykehusansatt, røyker. Upassende ved en arbeidsplass der hver tredje innleggelse skyldes tobakksrelaterte sykdommer.

MOT RØYK: Bedriftslege Inger T. Gram og direktør Knut Schrøder ønsker ikke nikotin på Nord-Norges største arbeidsplass.