Hyrer kjendis- etterforsker

Espen Høiby har engasjert privatetterforsker Tore Sandberg i håp om å bli frikjent for vold mot ekskjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agder lagmannsrett har tidligere avslått å la Espen Høiby få voldsdommen opp til ny behandling.

I går meldte TV2 Nettavisen at retten må vurdere saken på nytt, fordi sjefflygeren har påkjært avslaget. Bakgrunnen er at privatetterforsker Tore Sandberg skal ha fått fram opplysninger i saken som kan vise at Høibys ekskjærestes forklaring i retten ikke er troverdig.

To rapporter

- Jeg fikk en henvendelse fra advokat Eldens kontor like før jul, og har etter samtaler med flere personer på Sørlandet skrevet to rapporter. Jeg vil ikke si noe om hva disse rapportene omhandler, annet enn at de ikke dreier seg om den konkrete hendelsen på Søgne gamle prestegård, sier Tore Sandberg til Dagbladet.

Det er nå snart fire måneder siden Høiby ble dømt til 60 dagers betinget fengsel og 40000 i erstatning og oppreisning for vold mot ekskjæresten.

Høyesterett

Tingretten kalte handlingen «meget skremmende», og mente at Høiby sparket kvinnen gjentatte ganger i hodet og på kroppen etter et 40-årslag på Søgne gamle prestegård i 2002.

Høiby selv forklarte at kvinnen skal ha falt over beina hans.

Høibys forsvarer John Christian Elden ønsker heller ikke å si noe om hvilke nye opplysninger som er kommet fram i romjulsrapportene fra privatetterforskeren.

- Men det går på spørsmål rundt fornærmede og hennes troverdighet, sier Elden.

Feil dom

Inntil det foreligger rettskraftig dom, er Høiby fratatt stillingen som basesjef for de norske SAS-pilotene. Han er satt på bakken, og utfører arbeidsoppgaver for selskapets kommersielle avdeling.

- Høiby mener at dommen er feil, og at fornærmede ikke forteller sannheten. Hans agenda er å gjøre alt han kan for ikke å ha en uriktig dom stående på seg. Til det benytter vi de rettsmidlene vi har til rådighet. Forklaringen på at vi engasjerte Tore Sandberg, er ikke mer spennende enn det, sier Elden, som også sendte et kjæremål til Høyesterett i går.

Bakgrunnen for dette er at Elden mener aktor var inhabil fordi han var under etterforskning av Sefo da tingretten behandlet saken i høst.

HEVDER SIN USKYLD: Espen Høiby (t.h.) og hans forsvarer John Christian Elden pustet lettet ut etter at rettssaken i Kristiansand tingrett var ferdig 19. august i år. Men dommen som kom seinere var knusende. Nå kjemper Høiby om å få ny behandling av saken.
FIKK HENVENDELSE: Tore Sandberg