Hysj-granskerne slo til to ganger på tre uker

I det som var det første uanmeldte tilsynet mot E-tjenesten noensinne, gikk EOS-utvalget til aksjon også i hysj-hovedkvarteret på Lutvann 12. august i år.

HOVEDKVARTER: Også 12. august gjennomførte EOS-utvalget et uanmeldt tilsyn mot E-tjenesten, i det velkjente hovedkvarteret på Lutvann i Oslo.
HOVEDKVARTER: Også 12. august gjennomførte EOS-utvalget et uanmeldt tilsyn mot E-tjenesten, i det velkjente hovedkvarteret på Lutvann i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På spørsmål om tirsdagens uanmeldte tilsyn ved E-tjenestens ukjente avdeling i Havnelageret i Oslo, tonet i dag generalløytnant Kjell Grandhagen ned dramatikken ved å opplyse at EOS-utvalget også tidligere har vært på uanmeldt besøk.

Det hadde han rett i - men det eneste andre eksempelet på en slik aksjon er bare drøye to uker gammelt, opplyser EOS-utvalget selv til NRK og Dagbladet. Tilsynet den gang skjedde 12. august, i Etterretningstjenestens tungt bevoktede hovedkvarter på Lutvann i Oslo.

Dermed behandler Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene to forskjellige saker om E-tjenesten nesten parallellt.

Klager om overvåkning Den uanmeldte granskervisitten på Lutvann har ikke vært kjent før i dag. EOS-utvalget slo da til på bakgrunn av en klage fra en eller flere personer. Klagerne har ment seg overvåket av E-tjenesten. Opplysningene ga EOS-utvalget og deres rådgivere i sekretariatet grunn til å troppe opp med en delegasjon på minst fem personer i hovedkvarteret.

-  Det var en uanmeldt aksjon som ble gjort med bakgrunn i en klage, bekrefter sekretariatsleder Henrik Magnusson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer